Élet-Stílus koronavírus

Az újabb karanténnal a tapsoló kampány is újraindul Angliában

A lezárások első és második fázisában is hatalmas népszerűséggel futott a kampány.

A hét elején megírtuk, hogy egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány annak érdekében, hogy sikerüljön megfékezni a koronavírus egy új, a korábbiaknál gyorsabban terjedő mutációját.

Ezzel összefüggésben arról ír a Mirror, hogy újraindul a tapsoló kampány is, ami az első és második karanténidőszaknak is szerves részét képezte, és amellyel az ország lakosai az egészségügyi dolgozóknak fejezik ki hálájukat és tiszteletüket.

A szokás nem csak itt terjedt el, a világ több országában, így Magyarországon is hódított. A szigeten egy holland nőnek, Annemarie Plasnak köszönhető az elterjedése. Ő az első karanténidőszak idején pár ismerősével tapsolta meg először az egészségügyben dolgozókat, de aztán rövid idő alatt az ország minden szegletében átvették a szokást. A mozgalomhoz egy ponton csatlakoztak a brit királyi család tagjai és Boris Johnson miniszterelnök is.

Remélem, hogy ezzel újra fel tudjuk dobni az embereket. Arra kérek mindenkit, tanárokat, gyerekeikkel otthon maradó szülőket, és tényleg mindenkit, aki küzd ezzel a nehéz időszakkal, hogy csatlakozzon!

– nyilatkozta a kezdeményezés ötletgazdája.

A kampány mindkét karanténidőszak alatt nagy sikerrel futott, ám kritikusai így is akadtak, akik most is felszólaltak. Sokak szerint nem őszinte a tapsolás, ezért egyszerűen képmutatónak tartják az egészet. Megint mások szerint ez is egyfajta politikai állásfoglalás, ami ilyen nehéz időkben nem szerencsés.

A Clap for Carers névre keresztelt kampány csütörtök este nyolc órakor indul, és a tervek szerint minden héten megtartják a lezárások ideje alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik