Élet-Stílus

Elvették a rendőrtől a kutyáját, miután levideózták, ahogy ököllel üti

Roberto Palomino / Facebook
Roberto Palomino / Facebook
Az amerikai rendőr ellen belső vizsgálatot indítottak, de főnöke a sajtóban védte kollégája erőszakos fellépését.

Belső vizsgálatot indítottak egy kaliforniai rendőr ellen, és elvették tőle kiképzés alatt álló rendőrkutyáját, miután nyilvánosságra került egy videó, amin azt látni, hogy ököllel üti négylábú kollégáját – jelentette a helyi sajtó.
Vacaville város rendőrségénél szolgáló rendőrről még december utolsó napjaiban készített videót egy helyi lakos, amit a Facebook-oldalán tett közzé.

Robert Palomino elmondása szerint éppen a szerszámait pakolta teherautójába, amikor „fájdalmas sírásra” lett figyelmes, és észrevette, ahogy a rendőr ököllel üti a lába közé szorított ebet. Azonnal videózni kezdett.

Bár a felvételen csak egy ütést látni, Palomino a helyi sajtónak azt nyilatkozta, hogy a rendőr legalább tízszer ütötte meg az ebet, és sokkolta a jelenet.

A társát, a kollégáját, a legjobb barátját verte

— tette hozzá. A videót ide kattintva tudja megnézni.

A videó okozta nagy felháborodás után a rendőrség közölte, hogy belső vizsgálatot indítottak a meg nem nevezett rendőr ellen. Matt Lydon rendőrkapitány elmondása szerint a kutya három-négy hónapja volt a rendőrnél, akinek ez az első kutyája. Az eb még kiképzés alatt áll, és Lydon közlése szerint az eset is kiképzés közben történt.

A rendőrség közlése szerint a verés előtt a kutya agresszíven viselkedett, és meg akarta harapni a rendőrt, amikor megpróbálta tőle elvenni azt a játékot, amit jutalomból adott neki egy feladat sikeres végrehajtásáért. Közleményük szerint a rendőrkutyák kiképzése alatt a jutalmazás és a fegyelmezés kényes egyensúlyára törekednek.

Közben Lydon a helyi sajtónak nyilatkozva kijelentette, hogy a rendőrkutyák nem házi kedvencek, és másképp kell kezelni őket, az bármenyire is sokkoló lehet egy állatszerető átlagembernek. A rendőrkapitány azt ígérte, hogy alaposan ki fogják vizsgálni az esetet.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik