Élet-Stílus koronavírus

Egy jelmez miatt fertőződhetett meg koronavírussal egy kaliforniai kórház 43 dolgozója

Egy kaliforniai kórház személyzetének legalább negyvenhárom tagja fertőződött meg koronavírussal december 27. és január 1. között. A gyanú szerint a tömeges fertőzést egy felfújható jelmez okozta, amit a sürgősségi osztály egyik dolgozója vett fel karácsonykor, hogy feldobja kicsit a betegek hangulatát.

A Kaiser Permanente San Jose Medical Center közleményében az áll, hogy a jelmezt viselő kollégának nem volt semmilyen tünete, de később pozitív lett a koronavírustesztje. A jelmezből távozó levegő teríthette szét a vírust a kórház többi dolgozója között – írja az NBC News.

A kórház alkalmazottai éppen karácsony előtt kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, az oltóanyagnak így pont nem volt elég ideje kifejteni a hatását az incidens előtt. A sürgősségi osztályt fertőtlenítették, a megfertőződött dolgozók pedig karanténba kerültek.

Kaliforniában, az Egyesült Államok több államához hasonlóan, az utóbbi hetekben nagyon megugrott a regisztrált új fertőzések és a koronavírusban elhunytak száma is, a kórházak ezért nagyon leterheltek. A 39,5 milliós Kaliforniában eddig közel 2,4 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 26 ezer ember halt meg koronavírus-fertőzés következtében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik