Élet-Stílus

A magyar lány panoráma-képeket akart fotózni, ezért milliárdosnak adta ki magát

Getty Images
Getty Images
A budapesti építész bravúros színészi képességeinek köszönhetően örökítette meg a 25 new yorki luxuslakásból nyíló kilátást.

Schmied Andi, a fiatal budapesti származású építész New Yorkban elhatározta, hogy megnéz 25 luxuslakást, mert le akarta fényképezni a kilátást, ezért az ingatlanközvetítők előtt kőgazdagnak mutatta magát.
A művésznő megörökítette Manhattan csodálatos panorámáját.

Andi elmondása szerint a legnagyobb közhely miatt döntött a luxuslakásokból való fotózás mellett: turistaként felment az Empire State Buildingre, és a látvány teljesen megihlette, majd rájött arra, hogy ennél magasabb épületek is vannak.

Az akciójáról – többek közt – így nyilatkozott a curbed-en:

Szerettem volna különböző nézőpontokból látni a várost, ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy magyar művészként kevés idő áll a rendelkezésemre New York-ban, tehát az egyetlen esélyem az volt, hogy leendő lakásbérlőnek vagy vásárlónak adom ki magam.

Andi a Gabriella-álnévvel és egy nemlétező asszisztenssel is felvértezte magát, továbbá az egyik barátjával – aki a férjét játszotta el – nézték meg a drága ingatlanokat. A tökéletes színjátékhoz a stílusos öltözködést sem felejtette el.
A kilátás lefotózásához egy filmes kamerát használt, az ügynököknek pedig azt mondta, hogy a gépet a nagyapjától kapta, és csak a férjének készít képeket, így jobban belefért mások szemében a művészi milliárdos kategóriába.
Az építésznek nincs színészi előképzettsége, ennek ellenére zseniális alakítást nyújtott az ingatlanügynököknek.

A beszámolója alapján a luxuslakások több szempontból is egyformák: például mindegyikben található medence vagy golf-szimulátor.
Andi hozzátette, hosszútávon nem tudná Gabriella szerepét magára ölteni:

Ő egy kitalált személy és ez rendkívül fárasztó munka. Nem hiszem, hogy jól érezném ebben magam.

A magyar építész hamarosan megjelenő könyvében részletesen elmeséli a luxuslakásokról és kilátásokról szóló történeteit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik