Élet-Stílus

Újra egymásra talált az amerikai katona és a három testvér, akiket majdnem lelőtt

AFP
AFP
A 96 éves Martin Adler egyelőre videóhívással tartja a kapcsolatot azokkal, akik az életüket köszönhetik neki.

Martin Adler 1944-ben kis híján megölte egy család legfiatalabb tagjait, miközben az olasz hegyi falu felszabadításán dolgozott a nácik uralma alól – olvasható a Guardian hasábjain.

Egykori katonatársával, John Bronsky-val léptek be a monterenziói házba, amelyet üresnek hittek. Azonban a lakásban található fonott kosárból zajokat hallottak, és támadásra készültek, ugyanis azt gondolták, hogy német katonák rejtőznek benne. Ekkor lépett be egy kétségbeesett anyuka a szobába, és felkiáltotta, hogy a 3 gyermeke van a kosárban. Az óvodás korú kisgyerekek ijedten ugrottak ki búvóhelyükről.

Adler közös fényképet készített a kicsikkel, ezt máig megőrizte, ahogyan a szerencsésen végződött történetet sem felejtette el. Hetvenhat évvel később, nyugdíjas katonaként Floridában él, és a lánya, Rachelle segítségével felkutatták a testvéreket. A férfi reménykedett abban, hogy még életben vannak, és felvehetik a kapcsolatot egymással. December 12-én megosztották a régi fotót a Facebook-on, az akciójuk pedig sikerrel járt, így jött létre a virtuális egymásra találás sok-sok év után. Jelenleg videóhívás formájában kommunikálnak.

Felidézték azt a közös emléket is, amikor a katona csokoládéval kínálta őket.
Adler 100 éves koráig szeretne élni, és minden vágya, hogy Olaszországban meglátogathassa  Brunot, Mafaldat és Giulianat, amint a koronavírus véget ér.

A második világháborút mázlista módon túlélő testvérek 1953 óta San Pietrosban élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik