Élet-Stílus koronavírus

A járvány ellenére is együtt ünnepel a nagyi és a srác, akit öt éve, véletlenül hívott meg hálaadásra

BBC Video
BBC Video
Folytatódik a XXI. századi mese, amit egy félrement üzenet indított el, és olyan embereket hozott össze, akik egyébként soha nem is tudtak volna egymás létezéséről.

Az Egyesült Államok egyik legfontosabb családi ünnepe a november harmadik csütörtökére eső hálaadás. Olyan, mint egy előkarácsony: a hosszú hétvégét együtt töltik az egymástól olykor kontinensnyi távolságra élő családtagok, és együtt eszik meg ünnepi pulykavacsorát.

Az arizonai Phoenixben élő, akkor 17 éves Jamal Hinton még 2016-ban kapott üzenetet, egy ismeretlen feladótól, aki meghívta vacsorára hálaadásra. A srácnak gyanús volt, hogy nem a saját nagyanyja írt neki, ezért fotót kért a feladótól, majd elküldte a sajátját is a nagyinak.

A srác és az asszony jót nevettek a tévedésen. Mivel Jamalnak nem volt kivel ünnepelnie, Wanda Dench azt mondta, állja a szavát, ha Jamal szeretné, szívesen vendégül látja őt az arizonai Mesában. A srác azóta minden évben, vagyis idén immár ötödször ünnepel a Dench családdal. Wandának idén különösen jól jön majd a társaság, mert a férje, Lonnie nemrég meghalt koronavírus-fertőzésben – írja a BBC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik