Élet-Stílus

Milliókat gyűjtött megmentője esküvőjére

Anyát és lányát is kihúzta az utolsó pillanatban.

A Whiting család kaliforniai nyaralása kis híján tragédiával végződött. Az utolsó napon Monterey egyik strandján fürödtek, amikor a víz elsodorta a 10 éves Hayleet.

Anyja, Samantha a parton ülve meghallotta lánya segélykiáltását, és azonnal a vízbe vetette magát, de a nagy hullámok őt is elsodorták. Kétségbeesetten próbálta megmenteni lánya – és saját – életét. Az ABC7-nek nyilatkozva az anya elmondta:

Sosem felejtem el az arcát, amikor azt kiabálta: »Anya, segíts!«

Ezt a kiáltást viszont meghallotta egy strandoló, Kevin Cozzi, aki már ugrott is a vízbe. Kiragadta Haylee-t az anyja karjaiból, és mindkét fuldoklót biztonságosan a partra juttatta.

Mint később kiderült, a férfi 3 éves kora óta versenyszerűen úszik.

Whitingék nem győztek hálálkodni, de akkor és ott a strandon nem értették pontosan a hős vezetéknevét, így később nem tudták felvenni vele a kapcsolatot. Mindez hónapokkal ezelőtt történt, de a család azt érezte, hogy szeretné még egyszer megköszönni a megmentőnek a segítséget, így pár napja kiírták a közösségi oldalakon, hogy keresik ezt a bizonyos Kevin nevű embert.

Nem kellett sok idő, hogy rátaláljanak; Whitingék azóta beszéltek a férfival, aki elárulta nekik, hogy jövő ősszel esküvője lesz. Haylee ezek után kitalálta, hogy hálából gyűjthetnének pénzt Kevin esküvőjére és a nászútra, és a GoFundMe oldalon gyűjtésbe kezdett.

A közösségi finanszírozás révén már most több mint 48 ezer dollár (14,5 millió forint) összejött a kitűzött 50 ezerből. És nagyon úgy tűnik, hogy maguk a megmentettek is jelen lesznek a lagzin.

Kiemelt kép: Wikipedia / CC (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik