Élet-Stílus

Hetvenévesen kezdett el edzeni, soha nem volt jobb formában a kanadai nagyi

Az ontarioi Joan MacDonaldet hetven éves korában ízületi gyulladások kínozták, a bokája gyakran bedagadt, magas volt a vérnyomása, savas refluxtól szenvedett. Százhatvan centis testmagassága mellett a súlya kis híján kilencven kiló volt, vagyis elhízottnak számított. Aztán a lánya egy napon komolyan elbeszélgetett vele.

Joannak azt mondta az orvosa, hogy a panaszaira csak még több gyógyszert tud felírni, az asszony pedig úgy gondolta, az ő korában ez a normális. A lánya, Michelle azonban másképp gondolta – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A személyi edző Michelle 2016 decemberében komolyan elbeszélgetett az anyjával. Elmagyarázta Joannak, hogy ha nem kezd mihamarabb radikális életmódváltásba, akkor az élete hátralévő részét fájdalommal, kórházi ágyakon fekve fogja eltölteni. Michelle megígérte, hogy mindenben segít majd neki, Joannak csak annyi lesz a dolga, hogy mindent úgy csinál, ahogy ő mondja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés, Dec 29., 2019, időpont: 5:29 (PST időzóna szerint)

Négy évvel később Joan MacDonald bombasztikusabb formában van, mint valaha. Bár korábban fogalma sem volt a technológiáról, ma közel egymillióan követik az Instagramon, a YouTube-on pedig mint ötvenezren nézik rendszeresen a videóit. Míg korábban néhány lépcső is komoly kellemetlenséget okozott neki, most 28 kilós egykezes súlyzókkal, és 90 kilós kétkezes súlyzókkal edz.

Joan azt mondja, bárki képes lehet arra, amit neki sikerült elérnie. Az aranyszabályok, hogy óvatosan kell belevágni, csak lassan emelni a terhelést, egy szakember felügyelete mellett. Joan az edzésen kívül a táplálkozásra is odafigyel. Nem iszik alkoholt, és minden nap ötször eszik, kizárólag egészséges, kiegyensúlyozott ételeket. Négy év alatt, amellett, hogy tekintélyes mennyiségű izomzatot épített magának, közel harminc kilótól szabadult meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik