Élet-Stílus

Megvannak az ország kedvenc műsorai

Kilenc kategóriában indítottunk szavazást, hogy kiderüljön, mit nézünk szívesen a tévében.

Több mint négyezren szavaztak a különböző kategóriákban, most nézzük, mely műsorok a népszerűek ideheza.

A legtöbben a kedvenc vígjátéksorozat körben voksoltak, ahol a Mi kis falunk, az RTL Klub saját gyártású sorozata vitte a szavaztok 55 százalékát. Második helyre egy amerikai sorozat, az itthon Agymenők néven a Comedy Centralon futó sorozat fért fel 12 százalékkal, megelőzve ezzel a Jóbarátokat (8 %).

Folytassuk a sorozatokkal, akció, bűnügy kategóriában már nincs ilyen fölényes győzelem, a Cool tévén futó Dr. Csont vitte el a voksok 23 százalékát, ezzel ez lett a legnépszerűbb. Ezt követi a Gyilkos elmék (AXN, Cool) majd 15 százalékkal. A két amerikai sorozat mellé harmadik helyre a német gyártású Cobra 11 (RTL Klub) fért fel 14 százalékkal.

A Konyhafőnök veretlen

A kedvenc főzőműsor kategóriában a magyarok nagy kedvence az RTL Klubon futó Konyhafőnök több mint 60 százalékkal. Második helyre ki más, mint Borbás Marcsi Gasztroangyala (Duna) került a szavazatok 15 százalékával. Jamie 15 perces kajái és a Stahl konyhája nem lett dobogós. Realityben a Nyerő Páros (RTL Klub) a legnépszerűbb a maga 40 százalékával, ezt követi a TV2-n futó Exatlon Hungary 20 százalékkal.

Magyarországon nagy népszerűségnek örvendenek a különböző szappanoperák, telenovella sorozatok. Itt egy magyar gyártású sorozat, a Barátok Közt (RTL Klub) nyert 30 százalékkal. Kedvenc dokumentumsorozat kategóriában a Harmadik Birodalom Építményei (15 %) nyert, nem sokkal maradt le az első helyről a Spektrumon futó Élet a fagypont alatt (14 %) című sorozat. Kevesebb szavaztaot kapott a Lecsapolt óceán (8%) a Natgeo kínálatából,  illetve az Ausztrál állatkert – Steve Irwin öröksége (8 %) az Animal Planet csatornán. Nem különösebben rajongunk a bűnügyi műsorokért, a Super TV2-n futó Családi titkok is csak 18 százalékkal lett a legnépszerűbb, ezt követi a Gyanú árnyékában (16 %) online sorozat.

Két nagy klasszikus magyar vígjáték a kedvencek között

A melyik az ország kedvenc magyar vígjátéka kérdésre kevéssel ugyan, de az Indul a bakterház című klasszikus magyar film nyert 30 százalékkal. Nem sokkal maradt le a címről az Üvegtigris a maga 28 százalékával. Bár rengeteg magyar film készült, igyekeztünk a válaszlehetőség közé azokat felsorolni, melyet a legtöbbször adnak valamelyik tévécsatornán. A Hyppolit, a lakájra, a Csak szex és más semmire, a Made in Hungárira illetve a Pogány Madonnára is nagyjából ugyanannyian szavaztak, minimális eltéréssel, de a szavazatok 6-6 százalékát szerezték meg.

Akciófilm kategóriában is kerestük a kedvencet, itt már az amerikai filmgyártás uralta a választékot, és itt is igyekzetünk a válaszlehetőség közé azokat a filmeket sorolni, melyekkel a többször találkozunk valamelyik tévécsatornán. A szavazatok 15 százalékát gyűjtötte be, ezzel pedig meg is nyerte a kategóriát a Bosszúállók: A Végjáték, a második helyet pedig a Deadpool szerezte meg a voksok 11 százalékával.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik