Élet-Stílus

Egymillió dollárra perel, mert egy kötélen húzva vezették az utcán a lovasrendőrök

Sokakat a rabszolgaság idejére emlékeztetnek az esetről készült felvételek.

Még 2019 augusztusában Donald Neelyt birtokháborítás miatt tartóztatták le a Houston melletti Galvestonban. Erről több felvétel is készült, került fel a közösségi oldalakra és keltett nagy felháborodást. A fekete férfi kezeit ugyanis megbilincselték, majd egy kötéllel kötözték meg, és azt a lovaikhoz rögzítették a fehér rendőrök, majd így mentek vele világos nappal az utcán – írta az ABC News.

Egy, a múlthéten benyújtott panasz szerint a férfit mentális és fizikai sérülések is érték az „extrém és felháborító” rendőri magatartás miatt. A panasz szerint a rendőröknek rá kellett volna jönnie, hogy Neelyt

„a lovasrendőröknek kötélen vezetni egy város utcáján, olyan mintha rabszolga lenne, és ezt offenzív viselkedésnek kellett volna érezniük.

Galveston rendőrkapitánya elnézést kért, hogy a beosztottjai nem jól mérték fel a helyzetet és megígérte, hogy többé nem szállítanak lovasrendőrök letartóztatott embereket. Egy belső vizsgálat közben nyilvánosságra hozták az egyik rendőr testkamerájának a felvételét, amelyen azt mondja az egyik:

Ez olyan rosszul néz ki. Örülök, hogy nem érzi magát feszélyezve Mr. Neely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik