Élet-Stílus

Összeroppant egy covidosokat ápoló nővér Trump posztja után

„Hogy merészeli?”

Cristina Hops egy seattle-i kórházban dolgozik, koronavírusos betegeket lát el a járvány kezdete óta. A napokban, miután hazatért munkahelyéről, meglátta Donald Trump tweetjét, amiben a koronavírust sikeresen (?) legyőző (?) elnök azt írta, nem kell félni a Covidtól.

Hops kiborult. Annyira, hogy azonnal készített egy videót, ami már látható is a TikTokon (és cikkünk végén). Az ápolónő azt írja, már elég sok minden miatt idegeskedett március óta, de most nagyon kikészült, amikor meglátta Trump tweetjét.

Hogy merészeli?

– teszi fel a kérdést Cristina Hops, majd elmondja, hogy az elnök ezzel a posztjával tönkreteszi a munkát, amit az egészségügyi dolgozók végeznek a járvány alatt.

Elnézést, hogy idegösszeroppanásom van emiatt, de próbáltam újraéleszteni intubált betegeket, és emberek százait láttam megfulladni. És azt mondani erre, hogy ne féljetek a Covidtól… elképesztő.

A nővér azzal zárja, hogy csak azt szeretné, hogy az emberek tudják, a Covid még itt van közöttünk, és nagyon félelmetes. A CNN-nek elmondta:

nem azt akarta elérni a videóval, hogy az emberek félelemben éljenek, csak hogy ne hallgassanak az elnökre, ne becsüljék alá a vírus veszélyét, és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket – ahogy a videó végén is olvasható: viseljenek maszkot és vigyázzanak magukra és egymásra.

@foleyfriends

I can’t make a coherent thought because of how angry I am. Maybe more on this later, right now I need to breathe. ##nurse

♬ original sound - Cristina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik