Élet-Stílus

Több mint egy éve beteg a nyaraláson megfertőződött kislány

Az angol gyerek a Kanári-szigeteken lett szalmonellás,  a fertőzés ízületi gyulladást váltott ki a szervezetében.

Tragikus következményekkel járt egy brit kislány nyaralása a Kanári-szigeteken.

Phoebe Bettey és családja 2019. július 25-én utazott el Lanzarote szigetére. A plymouthi kislány egyik nap rosszul érezte magát: magas láza volt, hányt, hasmenése volt, fájt a feje és a hasa.

Gyomorfertőzést diagnosztizáltak nála, a helyi kórházban megállapították, hogy szalmonella okozta a rosszullétet– írja a Sun brit bulvárlap. A család augusztus 8-án tért haza Angliába, de Phoebe még akkor sem volt túl jól.

Sőt: idővel újabb tünetei jelentkeztek – bedagadtak a szemei, fájdalmat érzett a csuklójában, a lábujjaiban és a lábában.

Az orvosok megállapították, hogy a kislány reaktív arthritisben szenved: ez egy olyan ízületi gyulladásos megbetegedés, amely rendszerint gyomor-bélrendszeri (vagy légúti, húgyúti) úton terjedő fertőzés után lép fel a szervezetben. Normális esetben néhány hónap, fél év alatt nyomtalanul meggyógyul, súlyosabb esetben viszont akár évekig is fennállhat.

Úgy tűnik, Phoebe a súlyosabb esetben szenved, ugyanis a nyaralás óta több mint egy év eltelt, a 11 éves kislány a mai napig gyulladásgátló gyógyszereket szed, és továbbra is ízületi fájdalmai vannak.

A család jogászt fogadott fel, a segítségével ki akarják deríteni, hogyan betegedhetett meg ilyen súlyosan a kislány. Phoebe szülei szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét erre a viszonylag ismeretlen, de alattomos betegségre, hogy minél többen ismerjék fel a tünetek alapján, hogy baj van.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik