Élet-Stílus koronavírus

Nem vigasztalhatta az anyját az apja temetésén – a járvány miatt

Odaült mellé, hogy átölelje. Visszazavarták.

Craig Bicknell október 2-án temette el szívrohamban elhunyt apját. A Milton Keynesben élő férfi – még a közeli rokon búcsúztatásán túl is – rettenetes pillanatokat élt át.

Egy Milton Keynes-i Facebook-csoportban megjelent posztban azt írják, a férfi a szertartás közepén odatolta a székét anyja mellé, hogy vigasztalja őt (a lenti videón látható, hogy hasonlóan cselekedett egy másik férfi is), de másodperceken belül a temetkezési cég munkatársa – a búcsúztatást megzavarva – megjelent mellette, és közölte, hogy azonnal tolja vissza a székét a helyére. Bicknell és a másik férfi visszaültek, a szertartás folytatódott. Az említett Facebook-posztban idézik a felháborodott gyászolót:

Megtehetem, hogy üldögélek egy étteremben, egy kocsmában, élhetek anyám házában, utazhatok hat másik emberrel a ravatalozóba. De ha az anyukámat meg akarom ölelni az apukám temetésén, ez a pöcs agresszíven ránk ront, és mindenki előtt azt kiabálja, hogy állítsák le a szertartást, és külön ültet minket. Megijesztette a lányomat és mindenkit sokkolt a teremben.

Bicknell azt írja, a kocsmákra, tömegközlekedésre vonatkozó előírások mellett nem így kellene a temetéseket megrendezni.

Még szörnyűbbé tettek egy amúgy is borzasztó napot.

A jelenleg érvényes rendelkezések értelmében az Egyesült Királyságban 30 fő vehet részt egy temetésen, de biztosítani kell, hogy a jelenlevők megfelelő távolságban legyenek egymástól.

A Daily Mail cikke idézi a Milton Keynes-i önkormányzat sajtósát, aki elmondta: sajnálják, hogy felbosszantották a családot; általában nem szoktak beavatkozni, amikor valakit egy családtagja vigasztal, és ebben az esetben is körültekintőbben kellett volna eljárnia a temetkezési cég munkatársának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik