Élet-Stílus koronavírus

Saját temetésüket kellett megtervezniük brit diákoknak

Egy brit iskolában azt a házi feladatot kapták 13 éves diákok, hogy tervezzék meg a saját temetésüket. A szülők felháborodtak.

Válaszd ki a kedvenc zenéd, gyászindulód, azt, hogy milyen stílusú koporsót szeretnél, válassz helyet, ahová eltemetnek, vagy ahová a hamvaidat szórják – ilyen feladatokat kellett megoldaniuk a leicesteri Szent Pál Katolikus Iskola nyolcadikos, azaz tizenhárom éves tanulóinak – írja a Sun című brit bulvárlap skót kiadása.

A diákoknak azt le kellett írniuk, milyen virágokat szeretnének a temetésükön, és össze kellett állítaniuk a vendégek listáját. A hittan órán kiadott feladatlapról készített fotót egy Gemma Martson nevű anya osztotta meg a Facebookon, és azt kérdezte az ismerőseitől, hogy csak neki tűnik túl soknak a feladat, vagy mások szerint is durva.

A legtöbb szülő egyetértett Martsonnal. Azt írták egy iskolának nem szabadna ilyen felkavaró házi feladatot kiadnia gyerekeknek, különösen nem egy halálos világjárvány idején. Az iskola később elnézést kért szülőktől, azt írták, a gyerekek egy hiba miatt kapták meg a feladatlapot.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: RubberBall Productions / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik