Élet-Stílus

„Senkinek nem kellünk”: órákig feküdt a földön egy nyugdíjas nő egy orosz kórházban

Videón a szomorú eset.

Rettenetes felvétel került fel az internetre egy oroszországi kórházból.

Ufa város 18-as számú klinikáján készült a videó, amin azt láthatjuk, hogy egy 80 év körüli nő fekszik a kórteremben a földön, és senki nem segít neki. A felvételen többek közt a következő mondatok hangzanak el:

Már három órája fekszik, senki nem képes felemelni. Sehol egyetlen orvos. Senki nem jön be. Az ajtó csukva. Senkinek nem kellünk.

A felvételt egy fiatal nő anyja készítette, a szoba három betege közül az egyik; ő maga sem tud segíteni, mert felkelni sem bír. A videó az Instagramra került fel, a bejegyzésben azt írja a nő lánya:

Tegnap este a férjem anyukája bekerült a 18-as kórházba koronavírus gyanújával. Ma kaptunk tőle egy ilyen videót. Az orvosok nemtörődömsége egyszerűen rémisztő! Kérem, segítsetek felhívni a figyelmet erre a helyzetre, hozzátok nyilvánosságra, osszátok meg a posztot! Az anyósomnak 39,4 a láza, fél napja senki nem ment oda hozzá.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Элина Ахмерова (@elishechka_akhmerova) által megosztott bejegyzés, Szept 26., 2020, időpont: 6:32 (PDT időzóna szerint)

A posztoló részben máris elérte a célját: a felvétel híre eljutott a hatóságokhoz, az ügyben vizsgálat indult.

A Baskír Köztársaság egészségügyi minisztériuma azonban azonnal sietett leszögezni: nem valós az információ, hogy a beteg három órán keresztül feküdt a földön, mert gyorsan felemelték; és egyébként is minden ágyhoz be van kötve csengő, ami a nővéreknél jelez; továbbá a kórház alkalmazottai – és talán a betegek közül is néhányan – megerősíthetik, hogy a kórterem ajtaja nyitva volt.

Ez utóbbi kijelentés jelzi, hogy valószínűleg nem nézték meg túl alaposan a szóban forgó videót.

 

 

Döbbenetesen részeg orvos fogadta a beteget
Az orosz röntgenes képtelen volt elvégezni a munkáját. Videó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik