Élet-Stílus

Óriási rákok rohanták le a piknikező ausztrál családot

A hatalmas ízeltlábúak körbevették őket, felmásztak az asztalra és a grillre is.

Elsőre, sőt másodikra is rémisztőnek tűnő élményben volt része pár ausztrál családnak, amikor a Karácsony-szigeten tartott kirándulás közben nekiálltak az esti sütögetésnek – jelentette a helyi sajtó. Ugyanis, alig, hogy elkezdték készíteni a vacsorájukat, váratlanul óriási rákok vették őket körbe, amik elkezdtek felmászni a székekre, az asztalra, sőt volt, amelyik azonnal a grillezőt nézte ki célpontnak.

A rákinvázióról a helyi turisztikai hivatal Facebook-oldalán tettek közzé fényképeket.

Bár ijesztőnek néznek ki, a fotókon látható rákok ártalmatlanok. A pálmatolvaj (Birgus latro) a National Geographic oldalán található leírás szerint a földkerekség legnagyobb szárazföldi ízeltlábúja: hossza meghaladhatja a fél métert, a tömege pedig a 4 kg-ot. Az Indiai-óceántól a Csendes-óceán középső részéig található szigeteken él, és bár húsa ínyencségnek számít, az állatok védett státuszban vannak.

A fotókat készítő Amy Luetich a Daily Mail Australia című lapnak elmondta, hogy évek óta él családjával a szigeten, de ilyen sok pálmatolvajt még soha nem látott egyszerre. A nő közölte, hogy már hozzászoktak a rákok látványához, és nem félnek tőlük, és fia feladata volt, hogy megfogja, és arrébb vigye őket. A fiú számításai szerint több mint ötven példány rohanta le őket.

Videón, ahogy egy medve lazán odaül egy piknikező amerikai társasághoz
Az amerikai Maryland állam egyik erdőjében nyaraló család több tagjai mogyorókrémes szendviccsel kínálták a barátságos vadállatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik