Élet-Stílus

Győzött a népharag, lerombolják a péniszhalakat Marokkóban

Miután a róluk készült fotók bejárták a közösségi portálokat, ahol nem kis felháborodást okoztak, lerombolják a hatóságok azokat a kikötői szobrokat, melyek ugyan halakat ábrázolnak, a legtöbbeknek azonban egészen más ugrik be róluk.

Hitetlenkedés, harag, csodálkozás, vagy mindez egyszerre – ilyen érzelmeket váltott ki az emberekből egy halakat ábrázoló szoborpár Marokkóban – írja a LadBible című brit bulvárlap.

ناس قنيطرة والمهدية قالو ليهم بغينا شوية الإصلاحات في مدينتنا…
جابو ليهم المسؤولين تمتال علي هاد الشكل…. 🤔

Posted by ‎كازا الحضارة Casa Civilisation‎ on Thursday, 17 September 2020

Az installációt egy körforgalomban állították fel Kenitra tartomány Mehdia nevű tengerparti városában. A közösségi portálokon a szobrokról készült fotók jellemzően azzal a szöveggel terjedtek, hogy a helyiek reformokat várnak a városvezetéstől, erre ezt kapják cserébe. A kommentelők túlnyomó többsége szerint az alkotás pornográf, hiszen a halak úgy néznek ki, mintha péniszek lennének. Sokan megjegyzik azt is, hogy a szobroknál sokkal fontosabb dolgokra is lehetne közpénzt költeni.

Az ügy akkora vihart kavart, hogy a városvezetés úgy döntött, szeptember 27-én lerombolják az szobrokat, melyek alkotója ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik