Élet-Stílus

Meztelenül szökött meg több mint kétszáz rab, hogy nehezebben találják meg őket

Az ugandai börtönből megszökött elítéltek levették sárga rabruhájukat, és teljesen pucéran menekültek el.

Több mint kétszáz rab után indítottak hajtóvadászatot az ugandai hatóságok, miután meztelenre vetkőzve megszöktek egy börtönből – jelentette az AP amerikai hírügynökség. A beszámoló szerint a rabok helyi idő szerint szerda délután törtek ki az afrikai ország észak-keleti részén lévő Moroto város külterületén található börtönből.

A hadsereg szóvivője elmondta, hogy a szökött rabok felülkerekedettek az őrökön, majd betörtek a börtön fegyverraktárába, ahol 15 AK-47-es gépkarabélyt vettek magukhoz. Ezután levették sárga rabruhájukat, hogy nehezebben találják meg őket és teljesen meztelenre vetkőzve rohantak be a közeli dombok közé.

A rabok utáni hajszába a hadsereg egységei is beszálltak, és a szóvivő elmondása szerint kettőt már el is fogtak, másik kettőt pedig megöltek, és egy katona is meghalt. Flavia Byekwaso közlése szerint a szökésben lévő rabok “kemény bűnözők” voltak, gyilkosok, rablók és erőszaktevők is vannak közöttük.

A hatóságok nyugalomra intették a város lakóit, figyelmeztetve őket arra, hogy elképzelhető, hogy a rabok házakba fognak betörni, hogy ruhát szerezzenek maguknak.

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik