Élet-Stílus

Videón, ahogy kimentenek tíz fogságban tartott oroszlánt, amiket trófeára vágyó vadászoknak akartak felkínálni

Tíz fogságban tartott oroszlánt szabadított ki egy német állatvédelmi szervezet egy dél-afrikai farmról, ahol azért tartották a ragadozókat, hogy trófeára vágyó vadászok megölhessék őket – írta kedden a brit bulvársajtó. A Wild@Life e.V a mentés még tavaly hajtotta végre.

A vadállatok mentésével foglalkozó szervezet közlése szerint ötezer kilométert kellett autózniuk, hogy eljussanak a farmra, ahol nagyjából tíz órán dolgoztak a borzalmas körülmények között tartott nagymacskák kiszabadításán, miután erre megkapták a megfelelő engedélyeket.

Az állatokat egy pajtában tartották fogva, ahol nem volt semmilyen fény, és fű sem. A szervezet emberei altatólövedékekkel lőtték meg az állatokat a pajtában, és utána egy menhelyre szállították őket, ahol “megtanulhatják, hogyan lehetnek újra oroszlánok”.

A szervezet közlése szerint több mint 160 hasonló farm működik Dél-Afrikában. Ezeken a helyeken gazdag külföldi trófeavadászok számára tenyésztenek oroszlánokat, akik autókban ülve lőhetik ki őket, miután kiválasztották, melyiket szeretnék kilőni.

Az ilyen farmokon általában rossz körülmények között tartják az állatokat, kis helyekre zárva be őket, megfelelő mennyiségű élelem és állatorvosi ellátás nélkül – közölték az állatvédők. Elmondásuk szerint gyakran összezárnak hímoroszlánokat is, hogy összeverekedjenek és sebhelyes legyen a pofájuk.

Kiemelt kép: Facebook/wildatlife

Ajánlott videó

Olvasói sztorik