A sztárséf a saját YouTube-csatornáján visszatért az alapokhoz, egyszerű mindennapi fogásokat mutat be, hogy az embereknek könnyebben menjen a főzés a mindennapokban. Az egyik legutóbbi részben a tészta került terítékre, pontosabban annak a helyes megfőzése. Ramsay valójában semmi extrát nem tanácsol, de az ördög a részletekben rejlik.
A második tanácsa, amit érdemes betartani, hogy a vizet még a forrás elején, bugyogás közben érdemes ízesíteni minimális sóval és olajjal. Olaj mehet bele bőségesen is akár, mivel ez fogja megakadályozni a tésztát, hogy ne ragadjon össze. Ezután lehet a tésztát a vízbe helyezni.
Minden tésztaféle más és más, így mindig a használati utasítás szerint cselekedjünk, de fontos, hogy ha lejárt a csomagoláson feltüntetett idő, akkor kóstoljunk meg egyet, hogy átfőtt-e rendesen. A tökéletesen megfőtt tészta lényege, hogy harapáskor nem omlik szét rögtön a fogunk alatt, de ugyanakkor nem is roppan. Nagyjából ezt kellene belőnünk. A kész tésztát szűrjük le sózzuk, borsozzuk és egy kanál olivával ízesítsük.
A séf tanácsai itt tekinthetők meg, rögtön a videó elején.