Élet-Stílus

Merev péniszek a brit tévében

A sorozatnak azonban nincs köze a pornóhoz.

Me and My Penis – azaz Én és a péniszem a címe annak a dokumentumfilmnek, amelyet augusztus 31-én láthattak a nézők a Channel 4-on: ez az első – így aztán médiatörténeti – alkalom, hogy merev péniszeket mutattak brit televízióban (nem pornócsatornán).

A műsorban férfiak szólalnak meg a legkülönbözőbb, testiséggel kapcsolatos kérdésekről: szeretkezésről, önkielégítésről, szexuális bántalmazásról és meddőségről, valamint arról, mit jelent, milyen érzés férfinak lenni. Mindezeket a témákat az eddigieknél sokkal nyíltabban, őszintébben tárgyalták ki a kamerák előtt – a nézők egy részét minden bizonnyal meghökkentette a különleges tartalom.

Megszólal többek közt egy katona, aki mindkét lábát és a heréit is elveszítette Afganisztánban, és egy egykori rendőr, aki valahányszor volán mögé ül, felizgul.

A dokumentumfilmről beszélt a fotós, Ajamu, aki a megszólalók nemi szervéről készített képeket; a művész a Guardian-nek elmondta: ideje volt, hogy készítettek egy műsort, amiben végre a férfiak nyíltan beszélnek testükről, szót ejtenek stigmákról és sztereotípiákról, és tabukat döntögetnek.

A pénisz ábrázolása tévéképernyőn a szigetországban médiatörvénybe ütközik, de ez esetben nem szexuális aktus közben, hanem művészi kontextusban jelenik meg a nemi szerv, így kerülhetett a csatorna kínálatába a produkció.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Gigantikus pénisz Essex felett
18 pluszos műholdképpel sokkolták a briteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik