Élet-Stílus

„Cápa!” Videón, ahogy lövésekkel tartotta távol a parti őrség a fürdőzőktől a feléjük tartó kétméteres cápát

Még a felfújható unikornisukat is sikerült megmenteniük.

Mintha csak egy hollywoodi film egyik jelenete lett volna.

Így jellemezte az amerikai parti őrség a pillanatot, amikor egy veszélyes kétméteres cápa jelent meg 30-40 fürdőző ember közvetlen közelében. Az eset a Csendes-óceánon történt, „csilliárd kilométernyire a partoktól”, amikor a parti őrség Kimball nevű hajójának legénysége úgy döntött, hogy csobbannak egyet az óceánban.

A hajó ekkor már hetek óta járőrözött a Csendes-óceánon, az időjárás pedig tökéletes volt egy kis kikapcsolódásra. Bár a parti őrség közlése szerint szinte soha nem szokott előfordulni, hogy cápa jelenik meg egy ehhez hasonló fürdőzés közben, felkészültek a lehetőségre: egy mentőcsónak vigyázta a fürdőző tengerészeket, valamint a hajó fedélzetén egy fegyveres cápafigyelő volt őrségben.

A mentőcsónak, és a Kimball cápafigyelője, a fürdőzés megkezdése előtt. Fotó:U.S. Coast Guard Cutter Kimball

Majd, miközben mindenki jól érezte magát, és önfeledten lubickolt a hajó mellett az óceánban, jött a kiáltás:

Cápa!

A fürdőzők azonnal elkezdtek úszni a mentőcsónak, a Kimball oldalán lévő létrák, valamint a hajó nyitott tatja felé, miközben a cápafigyelő lövésekkel igyekezett elijeszteni a bajtársaitól alig pár méternyire megjelent ragadozót. A cápa a lövések miatt visszafordult, de újra és újra a fürdőzők felé kezdett el úszni, ami miatt újabb és újabb lövések jöttek, amíg mindenki biztonságba nem jutott.


A parti őrség közlése szerint csak az egyik tengerész szenvedett menekülés közben egy apró horzsolásos sérülést a térdén – egy cápaállkapcsot formázó tetoválás kellős közepén. Még az unikornisos felfújható strandmatracukat is sikerült kimenteniük a vízből.

A cápa a parti őrség közlése szerint nem sebesült meg a lövésektől, és később újra látták a hajó körül úszni, pár kisebb cápa társaságában.

Kiemelt kép: U.S. Coast Guard Cutter Kimball

Ajánlott videó

Olvasói sztorik