Élet-Stílus

Egy adag spermát sorsoltak ki követőik között a leszbikus influencerek

Hatalmas felháborodást generált egy a közösségi médiában népszerű leszbikus pár azzal, hogy a követőik között meghirdetett nyereményjátékban egy adag emberi donorspermát sorsoltak ki. Sokan találták gusztustalannak az ötletet, mások azonban örültek a lehetőségnek.

Mesterséges megtermékenyítéshez való donorspermát sorsolt ki követői között egy kanadai leszbikus házaspár. Az új-skóciai Halifaxban élő Allie és Sam több mint kétszázezer rajongóját megosztotta a nyereményjáték – írja a Daily Mail című brit bulvárlap.

A nyereményjáték mögött egy szponzor állt, vagyis egy cég, amelyik fizet az influencereknek azért, hogy a termékeit népszerűsítsék. A szponzor ebben az esetben egy spermabank volt, amelyik a helyi jogszabályok betartásával szabadon kereskedhet spermával. (Magyarországon a törvény a szervkereskedelemmel tartja egyenrangúnak, így szigorúan tiltja az emberi sperma adásvételét.)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ALLIE+SAM | lgbt travel couple (@allieandsam) által megosztott bejegyzés, Aug 14., 2020, időpont: 9:17 (PDT időzóna szerint)

Allie és Sam követői közül sokan gondolták úgy, hogy nem helyes a mesterséges megtermékenyítés úgy kezelni, mint egy pár cipőt, vagy egy kozmetikumot. „Mit fogtok majd mondani a gyereketeknek, ha felnő? Azt, hogy egy Instagram-játékon nyertétek?” – tette fel a kérdést egy követő.

Mivel azonban a donorsperma nem olcsó (egy adag ár 500 és 1000 dollár, vagyis 150 – 300 ezer forint között mozog) rengetegen örültek a lehetőségnek. Allie és Sam nem reagáltak a kritikákra, a posztjuk mellé pedig azt írták, ők a maguk részéről boldogok, hogy hozzásegíthetnek egy családot a gyarapodáshoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik