Élet-Stílus koronavírus

Koronavírus: a rendőrség oszlatta fel a brit lagzit

Két angol városban is kivonultak a helyszínre.

Blackburnben szokatlan módon fejeződött be egy lakodalom. Augusztus 16-án este rendőrök jelentek meg a helyszínen, és azzal kellett szembesülniük, hogy több mint száz főből álló násznép ünnepli az ifjú párt.

Ez normális időkben nem is lenne gond, csakhogy jelenleg – miután az utóbbi időben megszaporodtak a koronavírusos esetek a városban – az összejöveteleket helyi rendelet szabályozza; amely szerint legfeljebb harmincan lehetnek egyszerre jelen egy esküvői rendezvényen.

Szomorú incidens Blackburnben ma este. A rendőrtisztek egy COVID-korlátozásokkal kapcsolatos bejelentés miatt vonultak ki egy helyszínre, ahol egy lakodalomban több mint 100 vendéget találtak. Ez mind a helyi mind az állami korlátozó rendelkezéseket sérti, és ezáltal a szervezők minden egyes vendéget veszélybe sodortak

– olvasható a Blackburn és Darwen rendőrsége Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben, amelyből kiderül az is, hogy az eseményt feloszlatták, de feljelentés nem történt az ügyben.

Nem úgy, mint Nagy-Manchesterben, ahol eljárás indult egy szintén augusztus 16-i esküvői vacsora szervezőivel szemben.

Ott 50 fős ünneplő sereg tartózkodott egy sátor alatt, és így a rendezvénnyel szintén megszegték a hatályos jogszabályokat. Pénteken és szombaton is több eseményhez hívták ki a rendőröket azzal, hogy a jelenlevők száma jócskán meghaladja a COVID-rendelkezésekben meghatározott számot.

A Daily Mail Nagy-Manchester rendőrfőnök-helyettesét idézi, aki szerint az ilyen rendezvények szervezői veszélybe sodorják azokat is, akik esetleg életveszélyben vannak, hiszen az illegális bulik bejelentésére ugyanúgy a 999-es hívószámon van lehetőség, mint a mentők kihívására egy sürgős esethez.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Kiakadtak a kommentelők egy esküvői meghívó mellékletén
Csak az A csoportosoknak biztosítottak fix helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik