Élet-Stílus

Így készítsen jégkrémet kutyának, macskának

Ők is hálásak egy kis hűsítő finomságért a nagy hőségben, ám az embereknek készített fagylalt, jégkrém veszélyes is lehet az állatokra nézve. Mutatjuk, mi a megoldás.

A kánikulától az állatok is éppúgy szenvednek, mint mi, házi kedvencek esetén pedig hőség idején a gazda kiemelt felelőssége biztosítani nekik árnyékot, megfelelő mennyiségű friss vizet és zárt térben szellőzést.

Sokakban felmerül, hogy hozzánk hasonlóan a kutyák, macskák is örülnének egy kis fagyos nyalogatnivalónak, ami így is van. Csakhogy az emberek számára készült fagylaltok és jégkrémek olyannyira nem nekik készültek, hogy egyes összetevőik komoly egészségügyi kockázattal járnak számukra. Hányás, hasmenés léphet fel, sőt egyes édesítőszerek kifejezetten mérgezőek az állat számára.

A brit Metro ezért két receptet közölt, egy jégkrém macskák, és egy jégkrém kutyák részére. Ebben a sorrendben mutatjuk.

Tonhal a cicáknak

Egy tonhalkonzerv levét öntse 4 deci vízbe, majd töltse ki kis papírpoharakba, majd tegye a mélyhűtőbe. Mielőtt teljesen megfagynának, szúrjon beléjük egy-egy hosszúkás, macskáknak való jutalomfalatot, és tegye vissza a fagyasztóba. Amikor teljesen megkeményedett, már csak a poharat kell róla levenni, és tálalni.

Zöldség a kutyáknak

Az eljárás kutyák esetében is ugyanez, csak az összetevők mások. Fogjon egy almát, távolítsa el a magokat, majd vágja apróra, és reszeljen mellé egy répát, majd az egészet turmixolja össze három deciliter vízzel. Ezután jöhet a papírpohár, a nyélnek való jutifalat, és a fagyasztó.

Rutinos gazdi nyilván gondol rá, de azért álljon itt a figyelmeztetés: az olvadó jégkrém összekeni a padlót, ezért érdemes a kertben, vagy könnyen felmosható padlón felszolgálni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik