Élet-Stílus

Erzsébet királynő is megszólalt a bejrúti robbanásról

A brit királyi család sem mehetett el szó nélkül a tragédia mellett.

Óriási robbanás rázta meg kedden Bejrútot, ahol legalább 100-an életüket vesztették, közel 4000-en pedig megsebesültek. A jelenlegi információk szerint a bejrúti kikötő egyik raktárában található 2750 tonna ammónium-nitrát is hozzájárult ahhoz a hatalmas robbanáshoz, amelyben az emberáldozatok mellett a libanoni főváros épületeinek jelentős része is megsérült.

„A húgom a tengerben is hallotta a robbanást, a szüleim háza 20 kilométerre is remegett”
Ablakok törtek be, házak mozogtak, sokan a tengerbe veszhettek, összeesküvés-elméletek arról, hogy a Hezbollah fegyvertartalékai robbantak-e, vagy Izrael keze van-e merényletben. Elemzőket kérdeztünk a libanoni helyzetről a bejrúti robbantás után.

II. Erzsébet királynő férjével, Fülöp herceggel együtt fejezte ki részvétét az elhunytak családjai felé, tette mindezt egy nagyon személyes hangú üzenettel, amire ritkán van példa a királynő esetében (legutóbb akkor beszélt E/1. személyben, mikor Meghanék háttérbe vonultak.

Fülöp herceg és én mély szomorúsággal vettük hírét a bejrúti kikötőben történt robbanásnak. Részvétünket fejezzük ki az elhunytak családjainak és imádkozunk mindazokért, akik megsérültek, netán otthonaikat elvesztették.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés, Aug 5., 2020, időpont: 7:01 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt kép: CHRIS JACKSON / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik