Élet-Stílus

Csonka András: Nagyon megbántam, már az egész magánéletemet másképp élném

Édesanyja miatt nem akart kapcsolatot.

Kadarkai Endre Klubrádión futó Világtalálkozó című műsorának egyik vendége volt Csonka András, aki egyebek mellett szüleivel való kapcsolatáról is mesélt.

Elmondta, hogy az apja szinte sosem mutatta ki a szeretetét, ráadásul az utolsó tíz évében, agysorvadása miatt agresszív is lett, ami őt és az anyját is megviselte. Apja halála után aztán nem akarta tovább nehezíteni édesanyja életét, ezért háttérbe szorította a saját magánélet.

Nem akartam terhelni semmi olyan magánéleti fordulattal, ami esetleg befolyásolhatta volna, nem a mi kapcsolatunkat, hanem a helyzetet úgy egyáltalán. Próbáltam minél inkább zárójelbe tenni a magánéletemet, ezt persze nagyon megbántam. Nem akartam, hogy anyám azt érezze egy pillanatig is, hogy én vagyok az az egyetlen kapaszkodó, ami értelmes az életében, utolsó mentsvárként. Nem akartam, hogy elbizonytalanodjon egy pillanatig is, hogy én eltávolodok vagy más fontosabb lesz. Ez egy hülyeség, de az anyámat akartam védeni ezzel. (…) Ma már másképp csinálnám, az egész magánéletemet másképp élném, sokkal bátrabban

– mondta Csonka András, akinek néhány évtizeddel ezelőtt egy jósnő is azt mondta, hogy esélye sincs a hagyományos családmodellre.

Kiemelt kép: YouTube/Kadarkai Endre

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik