A hagyma alapzöldség, megszámlálhatatlanul sok étel alkotóeleme, a magyar konyhában pedig különösen hangsúlyos a szerepe. Így magabiztosan ki merjük jelenteni, hogy a legtöbb olvasónak volt már dolga hagymával, pontosabban annak megpucolásával.
Az biztos, hogy nem ez a főzés legkellemesebb része, különösen azért, mert már ekkor felszabadulhatnak a növényből azok az illóolajok, amelyek beindítják a könnycsatornákat. Ennek azonban most vége.
Egy kanadai férfi ugyanis az Instagramon bemutatott egy egyszerű trükköt, amivel bárki nagyon gyorsan képes lesz megpucolni egy fej hagymát, mindezt szárazon maradt szemekkel.
És, hogy mi a titok? Rá kell ütni!
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Persze ezt sem lehet csak úgy, előbb le kell vágni a végeket és eltávolítani a közepét, és az sem árt, ha a művelet előtt félbe vágjuk. Utána azonban tényleg nincs más dolgunk, csak egy határozott mozdulattal meghámozni.