Élet-Stílus

Összetévesztette az anyját egy kutyával, hazáig követte a családot a rókakölyök

A kirándulásról hazáig követett egy családot egy összezavarodott rókakölyök. A kicsi nagyon kifáradt és kiszáradt, de azután a lehető legjobb kezekbe került.

Kirándulni ment a gyerekeivel és Olive nevű kutyájával Rosalyn Caballero az arizonai Tempében. A család már majdnem hazaért, amikor észrevették, hogy egy apró állat lohol a nyomukban – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

A kis négylábú egy rókakölyök volt, aki valamiért összetéveszthette az anyjával a család kutyáját. Amint beért a kertbe, a kölyök az öntözőhöz rohant, és hosszan kortyolgatott a vízből. Cabalero és a gyerekei akkor jöttek rá, hogy a róka teljesen ki lehetet száradva.

Az alig 20 centis, hat hetes rókát a család egy kartondobozba költöztette, a fantáziadús Fox in a Box (Róka a dobozban) nevet adta neki. Másnap a kölyköt egy állatmenhelyre vitték és profik gondjaira bízták.

A kis rókát egy hétig kellett fecskendőből táplálni, de aztán megtanult önállóan, tálból enni. Az orvosok szerint a kölyök egészséges, és minden esélye megvan rá, hogy nagy és erős rókává fejlődjön. A terv az, hogy elég erős lesz hozzá, a kicsit összeszokatják a menhelyen gondozott más rókákkal, majd együtt, egy falkaként engedik szabadon őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik