Élet-Stílus

Megkéselte barátját, mert csak sms-ben köszöntötte fel a születésnapján

A brit nő szúrása maradandó testi és lelki károsodást okozott.

A manchesteri bíróságon véget ért annak a brit nőnek a pere, aki féltékenységből kis híján megölte egykori párját.

A 47 éves Janet Kearns és barátja, a hatvanas éveiben járó Alan Pearce 2019. május 3-án (nem először és nem is utoljára) veszekedtek, a férfi utána közölte, szakítani akar. Másnap a nőnek születésnapja volt, párja – nyilván az előző nap történtek miatt – sms-ben köszöntötte fel Kearnst.

A nő egy „köszönöm”-mel válaszolt, de közben annyira dühös lett – és még párja hűtlenségét is feltételezte – hogy azonnal a férfi lakására ment. Kearns annyira agresszívan viselkedett, hogy barátja a rendőröket akarta hívni, mire a nő falhoz vágta a vonalas telefont. Pearce ezért elindult a kertbe, hogy mobiljáról tárcsázza a zsarukat, ám a féltékeny barátnő ekkor hátulról egy 15 centiméteres konyhakést vágott a karjába.

A szúrás ütőeret ért, a férfi rengeteg vért veszítve feküdt a földön, Kearns pedig magára hagyta. Pearce a bíróságon elmondta, ha nem érkeznek gyorsan a rendőrök és a mentők, már nem élne.

Soha nem felejtem el azt a napot. Azt hittem, meghalok. Azóta igyekszem nem gondolni a történtekre,

mesélte a férfi, akinek műtéttel mentették meg az életét, azóta plasztikai beavatkozást kellett végezni a karján, és még további operációra is szorulhat, lévén, hogy kezének három ujját nem érzi.

A Sun brit bulvárlap cikkéből kiderül, hogy a pár 2017 májusában jött össze, a nő már abban az évben többször is rendkívül agresszívan viselkedett. Volt, hogy a férfi a rendőrök kihívásával fenyegetőzött, de a barátnője állítólag azt mondta:

Halott leszel, mire ideérnek.

Janet Kearnst hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik