Belföld

Hazugságvizsgálatra vitte, majd 36 szúrással kivégezte feleségét a féltékeny családapa

Egészen elképesztő féltékenységi mániában szenvedett az a nagycsaládos férfi, aki 2018 májusában valósággal felkoncolta a feleségét Szentpéterszegen. A család egyik közeli ismerőse lapunknak azt mondta, hogy az ötgyerekes M. Árpád még hazugságvizsgálatra is elvitte a feleségét, mert azt feltételezte, hogy nem tőle vannak a gyerekeik.

A férfi és a felesége hosszú ideig kiegyensúlyozott kapcsolatban éltek egymással, de a férfi viselkedése a gyilkosság előtti négy évben jelentősen megváltozott. Betegesen féltékeny lett, és többször megverte a nejét. Korábban felfüggesztett börtönbüntetése ítélték jogerősen a bántalmazások miatt.

Árpiéknak hat gyerekük született összesen, de az egyik kiskorában meghalt. Rozália teljesen hűséges volt hozzá, de a férfi egész egyszerűen nem tudott szabadulni attól a gondolattól, hogy félrelép. Olyanokat vágott a fejéhez, hogy lefeküdt a testvérével, a három vejével és más férfiakkal is. Ez annyira rögeszméjévé vált egy idő után, hogy hazugságvizsgálatra is elvitte

– mondta a 24.hu-nak a család egyik barátja, aki szerint a vizsgálat eredménye azt igazolta, hogy a nő nem volt hűtlen. Azt azonban csak a későbbi vizsgálat fogja majd kideríteni, hogy az eredményét a brutális gyilkosság előtt, vagy csak utána kapta kézhez a férfi.

A házaspár felnőtt korú gyerekei közül többen Szentpéterszegen laknak, ezért az asszony gyakran átment a közelben lakó legidősebb fiához a bántalmazások után. Ez történt 2018 májusában is, rövid idő elteltével azonban helyszínre érkezett a férfi is, aki egy hosszú tőrkéssel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, akinek sikerült a szúrást elkerülnie.

A végzetes októberi napon a nő ebédet főzött a ház teraszán, ezért több kés is volt a kinti asztalon.

A férfi ismét kötekedni kezdett, majd egy húsz centiméter pengéjű késsel mellkason szúrta a feleségét, aki a földre esett. A magából kivetkőző férj még további harmincöt alkalommal megszúrta az asszonyt,  aki elvérzett és perceken belül meghalt.

A férfi ezután megpróbált magával is végezni, de ez nem sikerült, kórházba vitték. Az elmeorvosi szakértői vélemény szerint nem szenvedett kóros elmeállapotban a bűncselekmény elkövetésekor. Úgy tudjuk, hogy a szakvélemény egy paranoid beállítottságú, indulatos, beszűkült személyiségnek írta le M. Árpádot, aki párhuzamos világban éli a világát.

A család barátja szerint egy elfelejtett ajándék miatt robbant ki a balhé a házaspár között.

Rozália valamilyen elfelejtett születésnapi ajándékról beszélgetett telefonon a barátnőjével. Árpád ezt hallotta, és mondta neki, hogy a barátnője párjával ellentétben ő soha nem szokta ezeket az alkalmakat elfelejteni. Rozália erre azt felelte, hogy már vele is előfordult, hogy nem kapott ajándékot a születés- vagy névnapjára. Árpinak ettől teljesen elborult az agya, és szanaszét szurkálta

.A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életfogytig tartó fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfira különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik