Élet-Stílus

Legyalogolt egy maratont a sérült kisfiú, hogy jótékony célra gyűjtsön

Az agyi bénulással küzdő, autista Tobias Weller március elején még alig 50 métert tudott sétálni naponta. A 9 éves, brit kisfiú azóta mégis lesétált 42 kilométert sheffieldi otthona környékén, hogy pénzt gyűjtsön jótékony célra.

Tobias százados, vagyis Tobias Weller a példaképéről Tom Moore századosról kapta a becenevét. A második világháborús veterán Moore április közepén határozta el, hogy a közelgő századik születésnapja előtt megtesz száz kört a járókerete segítségével a háza 25 méter hosszú udvarán. Morre az akciójával ezer fontot (kb. 400 ezer forintot) akart összegyűjteni a koronavírus-járvánnyal küzdő brit egészségügyi dolgozók számára, ám végül több mint 33 millió fontot (több mint 13 milliárd forintot) szedett össze, amiért II. Erzsébet királynő úgy döntött, lovaggá üti.

Tobias május 31-én, szakította át a saját maratonja célszalagját, a 42 kilométeres távot 70 nap alatt tette meg. A kisfiú eredetileg 500 fontot (kb. 200 ezer forintot) akart összegyűjteni, a Sheffieldi Gyermekkórház, és a speciális iskolája számára, de már több mint 90 ezer fontnál (közel 36 millió forintnál) tart – írja a BBC.

Amikor teljesítette a távot, Tobias azt mondta, maga is nehezen hiszi el, hogy megcsinálta, fantasztikusan érzi magát. Hozzátette, a szomszédok folyamatos tapsa és bíztatása rengeteget segített neki. Tobias százados pedig, ha már idáig eljutott, úgy gondolta nem áll meg: még 8 kilométert vállalt, hogy felkerekítse a távját 50 kilométerre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik