Élet-Stílus

Gumibábukat ültetnek az éttermekben az asztalokhoz, hogy ne legyen rémisztő a társadalmi távolságtartás hatása

Noha a szalagnál jobb, nem biztos, hogy nem ijesztő ennyi bábu között ülni.

Az egészen valószínű, hogy a koronavírus-járvány után (már ha lesz ilyen), nem minden folytatódik úgy, ahogy az előtte volt. Valószínűleg hatással lesz egyebek mellett a vendéglátásra is. Erre egy korai példa az a holland étterem, amely plexi kalitkákat helyezett el, hogy így biztosítsa a vendégek biztonságát és a társadalmi távolságtartást.

Vendégek üvegkalitkában: itt a járványra szabott étterem
Szuperbiztonságos. De azért valahol bizarr is.

Egy virginiai, három Michelin-csillagos étterem, a The Inn at Little Washington úgy tervezi, hogy május 29-étől nyitva lehetnek, és a vacsorák erejéig kinyithatnak, addig is, a helyi szabályozás szerint, a szabadtéri asztalaik már most péntektől üzemelhetnek, igaz,  a kellő távolság miatt, csak félházzal.

Ha viszont majd már a benti asztaloknál is ülhetnek majd a vendégek, és ott is életbe lép a távolságtartási szabályok, akkor a séf, Patrick O’Connell azt tervezi, hogy a 40-es éveket idéző öltözetű próbababákat raknak az üresen maradó asztalokhoz, hogy ne legyen olyan szörnyű a félig üres vendéglátóhelyen ülni – írta az Eater fővárosi kiadása.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Inn at Little Washington (@innatlittlewash) által megosztott bejegyzés, Máj 12., 2020, időpont: 3:50 (PDT időzóna szerint)

De nem csak nekik jutott eszébe ez az ötlet, egy dél-karolinai étterem tíz felfújható babát rendelt. A csütörtöktől nyitvatartó, taylorsi Open Heartben parókát adnak a bábukra és olyan álarcot és ruhát, hogy a törzsvendégeikre hasonlítsanak.

A tulajdonosok azt mondják, inkább ezt választották, mint hogy sárga szalaggal körbezárják a nem használható asztalokat.

De emellett elvitelre is készítenek ételeket, ahogy a pincéreknek pedig kötelező a maszk viselése – írta a helyi WBTW csatorna a honlapján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

NBC Los Angeles (@nbcla) által megosztott bejegyzés, Máj 14., 2020, időpont: 7:46 (PDT időzóna szerint)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik