Élet-Stílus

Videón, ahogy megmenti egy húsdarabtól fulladozó szomszédja életét egy floridai nő

Jól jött, hogy tudta, hogyan kell alkalmazni a Heimlich-fogást.

A floridai Waterford Lake városában egyedül élő Billy Bass éppen vacsoráját fogyasztotta, amikor a steak egy darabja megakadt a torkán. A középiskolai tanárként dolgozó férfi tudta, ha nem kap segítséget, meg fog halni, így azonnal kirohant az utcára, és egyenesen a vele szemben lakó Karen Aranda ajtójához sietett – jelentette a helyi sajtó.

Szerencséjére a nő otthon volt, és amikor meglátta a nyakára mutogató, beszélni alig tudó Bass-t, rögtön tudta, hogy nagy baj van, de azt is, hogy mit kell csinálni. Azonnal megfordította a férfit, és a Heimlich-fogást alkalmazva két-három lökés után sikerült kiszabadítania a férfi életét veszélyeztető húsdarabot Bass torkából.

A jelenetet a nő bejárati ajtójára szerelt biztonsági kamera rögzítette.

Aranda a Fox35 televíziónak elmondta, hogy munkája miatt elsősegély-tanfolyamot kell végeznie, és ezért tudta, hogy mit kell csinálnia, hozzátéve, hogy még soha senkin sem kellett alkalmaznia tudását. Bass pedig közölte:

A Latina Csodanőnek nevezem, olyan erős volt. Hála istennek, hogy otthon volt. Egy hős, megmentette az életem, egy igazi áldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik