Élet-Stílus

Ingyen látja vendégül az egészségügyben dolgozókat Atlanta legendás mozija

Vörös szőnyeget terítenek az orvosok és nővérek elé, akikre tényleg úgy tekintenek, mint az igazi hősökre.

A koronavírus-járvány terjedése világszinten lassulni látszik, ennek ellenére az orvosok és a kórházi dolgozók még mindig nem lélegezhetnek fel. Az ő napjaik még mindig a megterhelő menetrend szerint zajlanak, a betegek ellátása közben alig van idejük pihenni, kikapcsolódásra pedig szinte egyáltalán nincs idejük és lehetőségük.

Atlantában szerettek volna tenni valamit annak érdekében, hogy ez ne így legyen. Ezért a város legendás mozija, a Plaza –  ami egyébként az egyetlen független mozi a városban– vendégül látja az egészségügyben dolgozókat és családjaikat, hogy egy film erejéig maguk mögött hagyhassák a stresszes hétköznapokat. Bár a moziknak itt sem engedélyezett, hogy nyitva tartsanak, a Plaza egyenesen Georgia állam kormányzójától, Brian Kemptől szerzett engedélyt, hogy vendégül láthassa az orvosokat és a nővéreket.

A hely tulajdonosa, Christopher Escobar a Vice-nak nyilatkozva elmondta, a moziban az évek alatt olyan hírességek fordultak meg, mint Tom Hanks, Clint Eastwood, vagy Janelle Monáe, és ők is igénybe vették azokat a szolgáltatásokat, melyeket most az egészségügyben dolgozók rendelkezésére bocsátanak.

Normális esetben olyan embereket látunk itt vendégül, akik a vásznon hősöket alakítanak. Most itt vannak az igazi hősök, nekünk pedig lehetőségünk van arra, hogy olyan ranggal illessük meg őket, amilyet megérdemelnek

– magyarázta Escobar a lapnak.

Az egyik első vendég Rachel Algeo volt, aki a helyi Grady Memorial Hospitalban dolgozik nővérként, 12 és 14 órás műszakokban. Alego a barátjával látogatott el a moziba, ahol Escobar maszkot viselve, személyesen várta őket a bejáratnál. A férfi vörös szőnyeget terített vendégei elé, majd egy rövid túravezetést is tartott nekik, bemutatva, hogy mit újítottak fel az évek alatt, és mi néz ki pontosan ugyanúgy, mint 1939-ben, mikor a Plaza megnyitotta kapuit.

Olyan volt, mintha hírességek lettünk volna! Arra számítottam, hogy majd adnak egy vödör pocornt meg egy üdítőt, és nyomás mozizni, ehhez képest igazi pompában volt részünk. Olyan volt, mintha megszöktünk volna a félelem és a szorongás elől. Persze kifelé jövet ezek az érzések szépen lassan visszatérnek, de csodás volt egy kis időre szüneteltetni az életünket

– mesélte Alego, akit láthatóan nagyon megérintett a Plaza gesztusa.

A mozi naponta egy filmet játszik hetente négy alkalommal. A vendégek kiválaszthatják, hogy milyen filmet szeretnének nézni és mellé milyen nassolni valót fogyasztanának, mindezt teljesen ingyen, a mozi 485 fős VIP-termében.

Itt az idő, hogy mi is, mindannyian tegyünk valamit a pénzünkkel, az időnkkel, az erőforrásainkkal annak érdekében, hogy megköszönjük ezeknek az embereknek a munkáját

– zárta gondolatait Cristopher Escobar.

 

Kiemelt kép: Plaza Atlanta (Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik