Élet-Stílus koronavírus

Arra ébredt a kómából, hogy felesége a koronavírus áldozata lett, pár nap múlva őt is elvitte

Az orvosok azt mondták, a 69 éves amerikai férfi teljesen meg fog gyógyulni, de összetört a szíve, amikor megtudta, mit történt feleségével.

Amikor az amerikai Maryland államban élt Lawrence Nokes a kórházi ágyán felébredt a nagyjából egyhetes kómából, a felesége volt az első ember, akiről érdeklődött – írta a Washingon Post. Az orvosok azonban nem mondtak neki semmit, de miután egyre zaklatottabb lett, családtagjai tudták, hogy nem tehetnek mást, el kell neki mondani az igazat.

A 71 éves Minnette Nokes pár nappal azután, hogy férjét március 30-án kórházba szállították, elkezdte egyre gyengébbnek érezni magát – mondták el lányai a lapnak. A karanténben lévő nő április 7-én, alvás közben szívrohamot kapott, és meghalt. A boncolás után kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje.

A hír hallatán férje teljesen összetört. Bár az orvosok a családtagjainak azt mondták, hogy jó esélyei vannak a teljes felépülésre, légzése újra rosszabbá változott. Közölte az orvosokkal, hogy nem akarja, hogy újraélesszék, és a kezelést is visszautasított, majd egymás után hívta be gyermekeit és unokáit, hogy elmondja, mit tegyenek holmijaival, és azt, hogy mennyire szereti őket.

Nyolc nappal felesége halála után ő is meghalt.

A férfi a Pleasant View Nursing Home nevű idősek otthonában dolgozott ápolóként, ahol a 95 bentlakó közül 85-en fertőződtek meg a vírussal. A Post cikke szerint Maryland államban 11 olyan ember halt meg a koronvírus miatt, akik idősek otthonában dolgoztak

A kiemelt kép illusztráció. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik