Élet-Stílus

Gyűlöli a Disney egyik karakteréről kapott nevét a fiatal nő

Vajon hány olyan ember él közöttünk, akik néha átkozzák a szüleiket a nevük miatt?

Nevet adni egy újszülött babának nem könnyű feladat. A szülők többsége valami különlegeset szeretne, és hajlamos megfeledkezni egy alapszabályról. A gyereknek egész életén át viselnie kell a nevét, vagyis olyat kell kitalálni, amit évtizedek múlva sem fog szégyellni.

Egy fiatal nő, akinek a szülei megfeledkeztek erről a szabályról, a Reddit egyik fórumán kért segítséget – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A nő egy ősidők óta használt, latin eredetű nevet kapott, az embereknek azonban mindig egy Disney-rajzfilm egyik karaktere jut róla eszébe. Ráadásul az egyik leggonoszabb karakteré.

A nőt Ursulának hívják, mint A kis hableány polipboszorkányát.

A név a latin ursa (nőstény medve) kicsinyítőképzős alakja, ezt azonban sokkal kevesebben tudják, mint azt, hogy Ursula az emberek közé vágyó Ariel felhasználásával próbálja megkaparintani Triton király trónját.

Ursula egy becenevet szeretne magának, amit a keresztneve helyett használhat, mert jelenleg utál bárkinek bemutatkozni. A fórumozók az Ula, vagy a Susie neveket ajánlották neki. Mi, innen Magyarországról azt javasoljuk neki, hogy nézze a Kérem a következőt című rajzfilmsorozatot, és ismerje meg dr. Bubó asszisztensnőjét, aki ezerszer kedvesebb karakter, mint a tengeralatti névrokona.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Getty)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik