Élet-Stílus

Visszamenne a vulkánhoz az új-zélandi fiatal, aki majdnem belehalt egy vulkánkitörésbe

Jake Milbank négy hónapot töltött kórházban, két hetet kómában.

2019 december 9-én egy új-zélandi fiatal, Jake Milbank a 19. születésnapját ünnepelte, a helyi Whakaari nevű vulkán közelében, az ünnepség azonban katasztrófába torkollott. A vulkán kitört, aminek következtében a szigeten tartózkodó 47 emberből 21-en életüket vesztették, azok pedig, akik túlélték a kataklizmát, súlyos sérüléseket szenvedtek.

Közéjük tartozott Jake is, aki fél évvel a vulkánkitörés után interjút adott a Newshubnak.

Csak próbáltam ébren maradni és folyamatosan emlékeztetni magam, hol vagyok, hogy már közel vagyunk és mindjárt megérkezünk

– idézte fel a közel másfél órás, kritikus állapotban megtett utat, míg a szigetről visszaértek a szárazföldre.

Jake az esetet követően négy hónapot töltött kórházban, két hétre kómába is esett. Miután stabilizálták állapotát, összesen 25 műtéten esett át, mely során próbálták helyrehozni bőrén az égési sérülések okozta károsodásokat. Most a rehabilitációját tölti, melynek végén orvosai reményei szerint teljes életet élhet majd.

Nem tehetek mást, mint hogy keményen küzdök, hogy onnan folytathassam az életem, ahol a kitörés előtt abba maradt. Nincs értelme negatívan állni a dolgokhoz. Mikor azt látom, hogy ma egy kicsit feljebb tudom húzni a zoknimat, mint tegnap, nagyon klassz érzés tud lenni.

Jake Whakatane városában él, ott, ahol az életét megváltoztató vulkán is található. A kérdésre, hogy visszamenne-e a vulkánhoz, azt mondta,

Néha kiráz tőle a hideg. Nem mennék olyan közel hozzá, de igen, visszamennék, hogy újra megnézzem magamnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik