Élet-Stílus

Követelte a Facebook, hogy mutassa be a kutyája jogosítványát

Egyetlen lehetőség maradt csak így.

Emily Douchet még 2010-ben készített a kutyájának, Maxnek egy Facebook-profilt. Nem volt túl aktív rajta, de mikor megházasodott (mármint Douchet), úgy gondolta, a kutya vezetéknevét is átírja – írta a BuzzFeed News. Csakhogy elfelejtette a jelszavát, és így kizárták a profilból a 33 éves seattle-i nőt. Kérvényezte, hogy töröljék az eddigi jelszót, és hogy adhasson egy újat, mire a Facebook az válaszolta, hogy ehhez

Max személyazonosságát személyivel vagy jogosítvánnyal kellene bizonyítani.

Douchet a vele, illetve a kutyával történteket megosztotta a Twitterén, ahol arra a következtetésre jutott:

Nincs más lehetőség, meg kell tanítanom vezetni.

Hasonló, de ezzel szemben következményekkel is járó élményéről számolt be egy hozzászóló. Ő azt írta, hogy a a főnöke kutyájának a belépési adatait felejtették el, ami azért volt különösen kínos, mert ezt a profilt használták az üzleti Facebook-oldaluknál.

A BuzzFeed az ügyben megkereste a Facebookot, ahonnan azt a választ kapta, hogy háziállatoknak nem lehet profilja, helyette oldalt kell nekik nyitni. Douchet nem haragszik a közösségi oldalra, biztos spambotnak gondolják az ilyeneket, de nem érti, miért nem lehet jobban kiszűrni, melyek az ártatlan profilok.

Aztán megérkezett a segítség is, több – feltehetően – hamis jogosítvány képét is bemásolták a kommentelők.

De egy olyan kép is előkerült, ahol egy kutya van a volánnál, egy férfi ül az anyósülésen, kezében a Hogy tanítsd meg a kutyádat vezetni című könyvvel.

Kiemelt kép: Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik