Élet-Stílus

A maszkviselés előnye: simán lelépett a börtönből egy fogvatartott

A chicagói férfi cserélt kollégájával.

A kábítószerrel való visszaélés miatt börtönbüntetését töltő 28 éves Quintin Henderson május 2-án szabadult volna a Cook megyei börtönből. Szólították is, hogy intézheti a szabadon bocsátásával kapcsolatos ügyeket.

Később derült ki a bv-intézmény illetékesei számára, hogy aki jelentkezett, az bizony nem Quintin Henderson volt.

Helyette a 21 éves Jahquez Scott hagyta el a chicagói intézményt, akinek illegális fegyverhasználat miatt gyűlt meg a baja a hatóságokkal. Scott ezer dollárt ígért Hendersonnak, ha megengedi, hogy lelépjen helyette. Felvette a börtöntársa kapucnis felsőjét, betanulta a személyes adatait, és amikor Hendersont szólították, egy maszkban ő lépett elő, mindent aláírt, és egyszerűen kisétált.

A Chicago Sun Times szerint Quintin Henderson nem sokkal később rákérdezett a bv-tiszteknél, hogy nem keresték-e még a távozása miatt, merthogy mostanáig aludt. Fogva tartói akkor kezdtek gyanakodni, amikor nem találták Henderson papírjait.

A trükk azonban csak részben jött be, ugyanis amikor kiderült, hogy cselről van szó, Hendersont nem engedték ki, és most bűnrészességgel, fogolyszökés elősegítésével gyanúsítják. Scott ellen pedig elfogatási parancsot adtak ki.

Jahquez Scott május 5-én az alábbi képet posztolta a Facebookra, a következő szöveggel: Gratulálunk! Imáid meghallgattattak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik