Élet-Stílus

„Üdv Thaiföldről!” – képeslapot küldött a szökött rab a börtönnek, ahonnan megszökött

A belgiumi börtön vezetőinek címezte.

Levélben jelentkezett a belgiumi Turnhout börtön vezetőinél Oualid Sekkaki, aki még karácsony előtt szökött meg az intézményből négy rabtársával együtt – jelentette a helyi sajtó. A levelet hétfőn kapta meg a börtön. A borítékban egy börtönőr elmondása szerint benne volt a rab börtönigazolványa, valamint egy képeslap, amin az szerepelt:

Üdvözlet Thaiföldről!

Sekkaki december 19-én szökött meg. Négy társával együtt az egyik falon átmászva jutott ki a börtönből, majd egy már rájuk váró autóval menekültek el a helyszínről. Három szökevényt már másnap elfogtak a környéken, a negyediket pedig január elején kapták el Nijmegen városában.

Sekkakiről a hétfői levél megérkezése előtt nem hallottak semmit a hatóságok a szökése után. A férfit azután tartoztatták le, hogy 2017 januárjában 25 ezer darab ecstasy tablettát találtak autójában egy közúti ellenőrzés közben. A férfit szülőhazájában, Marokkóban egy drogcsempész-hálózatban játszott szerepéért körözték, és éppen kiadatására várt a belga börtönben, amikor megszökött.

A rab egyébként a „szökéskirályként” emlegetett Ashraf Sekkaki testvére, aki 2009-ben azzal vált ismertté, hogy egy eltérített turistahelikopterrel szökött meg egy belgiumi börtönből. A férfi két héttel később fogták el Marokkóban, ahol jelenleg 12 évig tartó börtönbüntetését tölti.

A kiemelt képen a Turnhout börtön. Fotó: AFP / BELGA PHOTO LUC CLAESSEN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik