Élet-Stílus koronavírus

Kétszáz fős házibulit tartott egy chicagói fiatal, míg anyja 24 órás műszakban volt

A mentősként dolgozó nő csak azután tudta meg, hogy mi történt a házában, amikor a buliról készült videó terjedni kezdett, és a város polgármestere is elítélte.

Hatalmas felháborodást váltott ki egy 26 éves fiatalember hétvégi házibulija, amin a kijárási korlátozásokat figyelmen kívül hagyva nagyjából kétszáz ember zsúfolódott össze egy chicagói házban. A bulit szervező fiatal édesanyja szerdán az NBC Chicago televíziónak elmondta, fogalma sem volt arról, hogy gyermeke mit művelt a házban, míg ő egy 24 órás műszakban dolgozott.

A neve elhallgatását kérő nő elmondta:

Amikor hazaértem, a házban tisztaság volt, és minden a helyén volt. Aztán néhány rendőr jött ki hozzám, azt kérdezve, hogy tudtam-e, hogy buli volt a házamban. Mondtam, hogy nem, és akkor megmutatták a videót.

A szombat este tartott buliról egy több mint húsz perces élő Facebook videó készült, amit végül több mint egymillióan néztek meg, mielőtt elérhetetlenné vált a közösségi oldalon. A felvételen látni lehetett, hogy a házban szinte mozdulni sem lehetett, olyan sűrűn voltak a bulizó fiatalok. A házibulit a Fox32 Chicago cikke szerint nem sokkal éjfél után oszlatták fel a rendőrök.

A bulit szervező Janeal Wright az NBC Chicagónak elmondta, hogy csak 20-30 embert hívott meg a házba, hogy együtt emlékezzenek két barátjára, akiket három évvel ezelőtt lőttek agyon az Egyesült Államok gyilkossági fővárosként emlegett város utcáin. Wright a Chicago Tribune című lapnak elmondta, hogy nem nagyon figyelte a koronavírusos híreket, és nem tudta, hogy milyen fontos a távolságtartás a járvány elleni küzdelemben.

Az ügyben megszólalt a város polgármestere, és Illinois állam kormányzója is, akik elítélték a járvánnyal nem törődő házibulizó fiatalokat. A helyi választókerület képviselője közben arra kérte a rendőrséget, hogy ne büntessék meg a ház tulajdonosát a fia bulija miatt. Wright közben bocsánatot kért, közölve, hogy most már érti, miért fontos betartani a járvánnyal kapcsolatban hozott korlátozó intézkedéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik