Élet-Stílus

Valamiért képesek az emberek kiadni ezért a pár ezer forintos Lidl-cipőért egy vagyont

Már az eredeti árhoz képest egy vagyont, de akkor is: miért?

A Lidl évekkel ezelőtt áprilisi tréfaként belengette, hogy készítenek egy sajátmárkás kollekciót, amiben egyéb ruházatok mellett egy cipő is szerepelt. A cég vicce annyira bejött az embereknek, hogy addig kérlelték a Lidl-t, hogy 2019 őszén meg is jelent a kollekció.

Teljesen érthetetlen módon a Lidl streetwear (utcai kollekció) hatalmas siker lett a Yeezy-ben járó, Supereme-ben alvó hypebeastek körében.

A legsikeresebb termék egyértelműen a Lidl-cipő lett, amit nagyon gyorsan elkapkodtak az emberek, de csak Németországban, mivel a limitált cuccok csak ott jelentek meg. A sikeren felbuzdúlva a Lidl ebben az évben kiterjesztette a Lidl-ruhákat más országokra is, többek között Finnországra.

A finneknél akkora hype (őrület) alakult ki a Lidl-kollekció körül, hogy a termékek percek alatt elfogytak a webshopból. Élőben volt a legtovább elérhető a sneaker, a helyiek a karantén, illetve a korlátozások ellenére képesek voltak órákon keresztül sorban állni a termékekért.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lidl Suomi (@lidlsuomi) on Apr 22, 2020 at 9:00pm PDT

A cipő ára a Lidl-ben 15 euró körül mozgott, tehát kicsivel több mint 5 ezer forintba került. A cipő anyaghasználata nagyjából ennek az árnak megfelelő, tehát semmi extrára nem kell számítani, már a hype-on túl. Mivel nagyon sokan rákattantak, ezért elég gyorsan el is fogyott az üzletekből, így mostmár csak az online piactereken lehet megtalálni.

Supreme -és Yeezy-effektus

A cipő a Lidl színeiben pompázik, jól néz ki, de alapvetően nem egy extra kiadás. Ennek ellenére a másodlagos piacokon az ára elég borsos, sokan nem szégyellik ráakasztani a több száz eurós címkét sem. A Off Média azt írja, hogy jelenleg már kicsit realizálódott a secondary market és már csak 60 euró körül mozog az ára. Ez persze még így is az eredeti, retail ár négyszerese, ami még mindig elég indokolatlannak tűnik.

Arról egyelőre nincs hír, hogy hozzánk is megérkezik-e a Lidl kollekciója, ezért megkérdeztük a Lidl Magyarországot, hogy nálunk elérhető lesz-e a jövőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik