Élet-Stílus

A világ egyik legveszélyesebb állatát hozta partra a fürdőruhájában egy ausztrál kislány

Halálra rémült egy anya a hétvégén Sydney egyik tengerpartján.

Egy kislány kagylókat gyűjtött a Balmoral Beachen; a tengerben összeszedett puhatestűeket a fürdőruhája felső részébe tette, hogy a parton várakozó anyjának meg tudja mutatni.

Amikor visszatért, előszedte a bikiniből a gyűjteményét – és abban a pillanatban a kagylók közül egy kékgyűrűs polip mászott ki. A kicsi állat annyi mérget termel, amely elég huszonhat felnőtt ember megölésére, így a világ legveszélyesebb állatai közé szokták sorolni, 

annak ellenére, hogy mérgezéseknek eddig szerencsére nagyon kevés halálos áldozata lett. A kékgyűrűs polip idegmérget bocsát ki, aminek következtében zsibbadás, látászavar, beszédzavar és bénultság lép fel, gyors orvosi segítség nélkül az áldozat néhány percen belül teljesen megbénul, és meghal szívrohamban vagy az oxigénhiány következtében. A méregnek nincs ismert ellenszere.

A polip szerencsére ezúttal sem támadott: az alább látható Facebook-bejegyzés posztolói az állatot befogták, és a strand egy emberektől távoli pontján szabadon engedték. A helyiek tisztában vannak a ténnyel, hogy errefelé sok kékgyűrűs polip él, számos partszakaszon táblák is figyelmeztetnek a veszélyre.

 

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Vízbe rántotta a sast a polip
Különleges jelenetet örökítettek meg Kanadában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik