Élet-Stílus

55 milliót gyűjtött már a nyitott gerinccel született hatéves, akit a milliárdokat összeszedett 99 éves veterán ihletett meg

Igazi hősök mind a ketten!

137 ezer fontot, vagyis úgy 55 millió forintot gyűjtött össze jótékony célra egy nyitott gerinccel született fiú azzal – hasonlóan a 99 éves, második világháborús veteránhoz, Tom Moore-hoz –, hogy 10 métert sétál, írta a Daily Mail.

Moore a koronavírus-járvány ellen, illetve a brit egészségügyi rendszernek (hálájaként, mikor a csípőprotézise és mikor a bőrrákja miatt kezelték) kezdett el pénzt gyűjteni, azt ígérte, hogy a hónap végére, mire 100 éves lesz, 100 kört tesz meg a rollátorával a 25 méteres kertjében. Még sehol sem tartott a kertben körözéssel, de az 1000 fontos célt már bőven túlteljesítette a volt brit százados,

jelenleg 28 millió fontnál tart, vagyis 11,3 milliárd forintnyi adományt gyűjtött össze.

A veterán ihlette meg a hatéves, nyitott gerinccel született Frank Millst, aki szintén a brit egészségügynek illetve az abban dolgozóknak akart pénzt gyűjteni, a katona életkorának megfelelően 99 font volt a cél egy hétvége alatt, de ő is bőven meghaladta ezt.

Mostanra 55 millió forintnál tart.

A fiú 10 méteres gyaloglása igazi hőstett, hiszen nyitott gerinccel született, vagyis még embrionális korában nem záródott össze rendesen a gerincoszlopa. Másfél éve még csak, hogy Frank járni tud, de még bármilyen kis távolság komoly küzdelmet igényel neki. A siker azonban őt is bátorítja, mostantól minden nap megpróbál megtenni 10 métert.

Az anya azt mesélte, hogy az egész úgy kezdődött, hogy Frank látta, ahogy Moore sétál, mire azonnal mondta, hogy ezt ő is meg akarja csinálni. Kimentek hát, hogy lesétálja a 10 métert, mikor egy szomszéd odakiáltott, hogy ő támogatná. Ekkor pattant ki Frank és szülei fejből, hogy mi lenne, ha ők is gyűjtésbe kezdenének. Már csak azért is, mert a szülők rendkívül hálásak, hogy mit meg nem tettek az egészségügyben dolgozók a fiúkért. Frank koraszülött volt, a 25. héten jött világra, és a következő majdnem öt hónapot a kórházban töltötte.

Kiemelt kép: JustGiving

Ajánlott videó

Olvasói sztorik