Élet-Stílus koronavírus

Ezer fontot akart gyűjteni az egészségügynek a világháborús veterán: már több mint ötmilliónál jár

Tom Moore százados, második világháborús brit veterán, a koronavírus-járvány terjedése miatt úgy érezte, ismét eljött az ideje, hogy cselekedjen. Adománygyűjtésbe fogott, ami elképesztően sikeressé vált.

Cikkünk megjelenéséig több mint öt és félmillió fontot (2,2 milliárd forintot) gyűjtött össze a brit egészségügy (NHS) számára Tom Moore, a brit hadsereg volt századosa. Az összeg azonban csak tájékoztató jellegű, közel száz éves veterán adománygyűjtő kampányának számlálója ugyanis folyamatosan pörög.

Moore, aki 1940-ben húszévesen csatlakozott a brit hadsereghez, majd az ázsiai hadszíntéren végigharcolta a második világháborút, április végén ünnepli majd a századik születésnapját. Ahogy a koronavírus-járvány terjedéséről szóló, egyre nyugtalanítóbb híreket hallgatta, úgy érezte, újra itt az ideje, hogy tegyen valamit.

A százados azt találta ki, hogy még a századik születésnapja előtt megtesz száz kört a járógépe segítségével a háza huszonöt méter hosszú udvarán. Az akciójával ezer font (mintegy 400 ezer forint) adományt szeretett volna összegyűjteni az NHS számára – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Bár a vállalt száz körének még felét sem tette meg, az adománygyűjtés máris messze meghaladta a várakozásait.

Tom Moore azt mondja, azért kezdett adománygyűjtésbe, mert az elmúlt évtizedek során annyi jót kapott az NHS-től, hogy szeretett volna valamit visszaadni belőle. Alig hiszi el, hogy tényleg ennyi pénzt sikerült összegyűjtenie, és szíve legmélyéről köszöni mindazoknak, akik hozzájárultak a küldetéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik