Élet-Stílus

A karantén nem lehet akadály: száz kilométert futott – az ágya körül

Tíz órán át körözött a vlagyivosztoki sportoló.

Vlagyimir Jakuhnij a minap lefutott száz kilométert, és közben egy másodpercre sem vétett a társadalmi távolságtartás szabályai ellen: a vlagyivosztoki sportoló a saját ágya körül futotta le a távot.

Több mint tíz órán át körözött, közben óránként élő videó formájában bejelentkezett az Instagramon.

Az alábbi felvételen a VL.ru városi portálnak nyilatkozik futás közben, már nyolcadik órája kerülgeti az ágyát, hetven kilométernél jár.

Jakuhnij alighanem sokakat motivált a futásával, az ultramaratonista bebizonyította, hogy egyáltalán nem lehetetlen a sportolás a négy fal között  – még az ilyen extrém teljesítmény sem. A RIA Novosztyinak elmondta: áprilisban részt vett volna a legismertebb sivatagi futóversenyen, a Szaharában rendezendő Marathon des Sables-en, amit az ismert okok miatt más időpontra helyeztek át, ezért úgy döntött, az ágya körül lefut egy százast.

A lakásmaraton alatt ugyanúgy menet közben evett, mint a szabadtéri futóversenyeken. A táv mérésére a futáshoz egyébként is használt kütyü használta.

Nem Vlagyimir Jakuhnij az egyetlen, a furcsa élethelyzet miatt a lakásban tesz meg komolyabb távokat, az erkélyen futás például kifejezetten divat lett:

Az emberek rákattantak a karanténmaratonra
Divatba jött az otthoni futás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik