Élet-Stílus

Az egész világ a pécsi pár filmes képein röhög

Miközben odakint tombol a járvány, és a fél világ otthon üldögél, világhírű lett egy magyar pár.

Kovács Fanni és Hosszú Norbert – akik egyébként az Improvokál Társulat tagjai – pécsi albérletükben a világ legismertebb filmjeinek jeleneteit alkotja meg a bezártságban elérhető kellékek segítségével. Így született meg az edényfogó kesztyűs Rocky és a háztartási papírtörlővel támadásra készülő Schwarzenegger.

Fotó: Kovács Fanni, Hosszú Norbert

 

Fotó: Kovács Fanni, Hosszú Norbert

A fotók világhódító útra indultak, és a Suntól a New York Poston át a Daily Mailig mindenhol a pécsi párról lehet olvasni. Mi is megkerestük a karanténkonyhásokat, akik azt mondják, meglehetősen váratlanul érte őket a képek sikere.

Nem számítottunk rá, hogy nekiállunk krumplis pogácsát sütni, aztán két hét múlva angol lapokban látjuk vissza a képeinket

– mondja Norbert, Fanni pedig hozzátette: nagyon szürreális ez az egész, mármint hogy a  világjárvány közepén a konyhájukban csinálnak pár képet, amiket aztán felkap a világsajtó.

Megkérdeztük, melyik jelenetet elkészítését élvezték a legjobban. Fanni a Men in Blacket említette, Norbert pedig azt mondta, „természetesen a Kommandó”, de az újak közül az E.T. is nagyon közel áll hozzá.

Fotó: Kovács Fanni, Hosszú Norbert

 

Fotó: Kovács Fanni, Hosszú Norbert

Puhatolóztunk arról is, még milyen filmek paródiáira számíthatunk, Fanniék természetesen nem akarták konkrét címekkel ellőni a poént, egyelőre annyit árultak el, készülnek egy sorozatok jeleneteit reprodukáló képgalériával, és talán egy Netflix-különkiadás is megszületik majd.

Nagyon sokan bombáznak minket filmötletekkel, a barátaink mellett ismeretlenek is írnak, hogy melyik jeleneteket csináljuk meg. Persze nem mindent tudunk az itthoni karanténkörülmények között úgy megcsinálni, hogy tényleg hasonlítson az eredetire.

– mesélte Norbert.

Azt is elárulták, hogy amíg van ötlet és kreativitás, csinálják, persze a karantén után már nem valószínű, hogy folytatódik a projekt, hiszen rengeteg egyéb tervüket is szeretnék megvalósítani.

Kiemelt kép: Kovács Fanni, Hosszú Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik