Élet-Stílus

Kipróbáltad a sütést, de nagyon nem sikerült? Nem vagy egyedül!

Jobbnál jobb sütemények születnek a karantén alatt. Legalábbis jót lehet rajtuk mosolyogni.

A koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások miatt az otthoni sütés-főzés hatalmas lendületet vett, olyanok is nekikezdtek, akik korábban még abban sem voltak biztosak, a lakásuk melyik része is a konyha, vagy csak abból tudták, hogy ott van a hűtő, de egyébként nem járnak arra soha. Például rengetegen kezdtek el kenyeret sütni, a bátrabbak kovásszal. Vagy itt van pár másik tipp:

Elárasztják az internetet a tippek, hogy mit süssünk a házi karantén alatt
A járvány miatt elérkezett az idő, hogy kísérletezzünk a konyhában, és az eredményeket meg is osszuk másokkal, hogy ne fogyjunk ki az ötletekből. Pizza? Kenyér? Croissant? Egyik sem lehetetlen!

Vannak olyanok is, akik megpróbálták a konyhai életet, de elbuktak. Egyrészt, ez nem probléma, mert bármikor újra neki lehet esni, másrészt pedig, nincsenek egyedül.

Mindjárt itt is az anti-Konyhafőnök első versenyzője, Hend Amry, aki banánkenyeret akart készíteni, de a végeredményt látva, már abban sem volt biztos, hogy ha lennének kecskéi, akkor nekik oda merte volna-e adni.

Hozzátette azt is, hogy a kinézete csak az egyik, de ennél még rosszabb az íze.

Képzelj el egy nedves gyurmát, ami banán ízesítésű és elképesztően savanyú.

Erre jött reakcióként egy videó egy Yorkshire puddingról, ami kinézetre még csak-csak olyan, mint amilyennek lennie kéne, de ahogy a videóban ledobják, hallani, kőkemény.

Kifelejtették belőle a tojást.

Egy másik hozzászóló kovászos kenyeret akart készíteni, méghozzá egy szép fonottat, ami csokival, banánnal és karamellel van töltve, de a fonás teljesen szétesett és inkább tűnik a „Nagyláb ürülékének” – írta a kommentelő, és hogy ezt bizonyítsa, képet is csatolt hozzá.

https://twitter.com/wendybyrdm/status/1249439433272610816

Megint egy másik twitterező nyuszi alakú keksz készítésére tett kísérletet, és ez kísérlet is maradt. Sem a forma nem jött össze, aztán a cukormáz-rajz meg még ijesztővé is tette.

Megmutatta a süteményét az eddigi cukrászoktól függetlenül egy másik felhasználó, Brooke is, aki a sógornője sütijét mutatta meg, amiből véletlenül kimaradt a liszt.

Aztán Leslie Horton is, aki „citromízesítésű jéghoki korongot” készített.

Úgy tűnik, nem jó ötlet visszatenni a sütőbe, miután kihűlt, hogy megsüssük a nyers közepét is.

Illetve még azt is tanácsolja, hogy a rózsaszín tengeri sót ne tévesszük össze a sima asztali sóval.

Mindenesetre egy rosszul sikerül próbálkozás után még ne adja fel senki, így volt ezzel Laura Sierra, aki már

  • tortát,
  • browniest,
  • conchast (mexikói édes kenyeret),
  • pizzát,
  • és kuglófot

is odaégetett.

Ja, és a világítótorony alakú kiszúrót jobb messziről elkerülni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik