Élet-Stílus koronavírus

Ezt is karanténnak köszönhetjük: Queen Radio Ga Ga dala Beethoven stílusában

A járványveszély miatti bezártság idején sem kell kimaradni szuper programokból. Legújabb ajánlónkban lesznek mesék, felolvasások és élő közvetítések.

Hallgass zenét másként

  • Palya Bea, aki a világ leghíresebb koncerttermeiben lépett fel, most a kertjéből egy széken ülve énekelni az Utánam a vízözön dalt:

Akkor itt van! Utánam a vízözön. Úgy kellene már a jókedv, egy kis nevetésMert az élet szép, nem temetés… Legyen szép estétek. Ha kértek még ilyet, mondjátok, melyiket!

Közzétette: Palya Bea – 2020. április 2., csütörtök

 

  • Az Óbudai Danubia Zenekar az elmúlt két hétben arra kérte Facebook-látogatóit, hogy javasoljanak nekik ötleteket, mely könnyűzenei számot adják elő és melyik klasszikus zeneszerző stílusában.  Ennek köszönhetően született meg a Quimby Most múlik pontosan című száma Beethoven stílusában, vagy a Beatles Here Comes the Sun zenéje Bach stílusában. Érdemes figyelni a zenekar Facebook-oldalát, ugyanis a héten újabb meglepetéssel készülnek, addig is itt a Queen Radio Ga Ga Beethoven módra.

https://www.facebook.com/138662069490137/videos/520117688900132/

Mesék élőben

  • Farkaházi Réka minden hétköznap 16.30-tól élőben mesél a gyerekeknek Életmesék címen a Farkasházi Réka és Tintanyúl Facebook-oldalán, a videók ezen a linken visszanézhetőek.
  • A mesemondás tizedik éve alapja a Világszép Alapítvány gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket támogató tevékenységének. A világ minden tájáról hoznak meséket, amelyek még sehol nem jelentek meg. A videókat itt lehet megnézni.
  • A Marie Claire magazin színészeket, szinkronszínészeket és kulturális nagyköveteket kért meg, hogy olvassanak fel egy-egy olyan történetet, ami szerintük segíthet egy kicsit kiszakadni néhány percre a valóságból. A Nyugimese podcast elérhető a magazin oldalán,  illetve visszanézhető a Marie Claire Youtube csatornáján.

Hallgass minket

  • Nem kérdés, hogy már most érezhetőek a globális felmelegedés hatásai, a jövőben azonban még látványosabb változásokra számíthatunk. Bartholy Judittal, az ELTE Meteorológiai Tanszékének egyetemi tanárával beszélgettünk arról, hogy mire is számíthatunk a változó bolygón. A beszélgetés időtartama 38 perc, itt érhető el:
Lakhatatlanná válhatnak a mediterrán területek
A klímaváltozás nem csak a jövő generációira lesz hatással, már most érezni az éghajlati átalakulások eredményét.
  • Akik szeretik a skandináv krimiket, azoknak ajánljuk a Könyvben utazom – Oláh Andreával egyik beszélgetését Camilla Läckberg Aranykalitka című művének fordítójával. A Fjällbacka-sorozat tíz kötete után Camilla Läckberg egy vérbeli drámát tett le az asztalra, amely megcsalásról, igazságszolgáltatásról és megtorlásról szól. A beszélgetés időtartama 17 perc.
  • Egy kicsit könnyedebb beszélgetés, méghozzá a teákról. Szuna Noémi Tea című könyvve “elkalauzolja az olvasót a világ legismertebb és legkülönlegesebb termőterületeire, bemutatja a termesztés és feldolgozás folyamatát, a hagyományos teakészítési ceremóniákat, valamint a teakultúra fejlődését, alakulását. Magyarországon is egyre többen foglalkoznak a kínai, japán, koreai, indiai, Srí Lanka-i és más ázsiai teákkal, sőt manapság már csúcsminőségű tételeket is kóstolhatunk és vásárolhatunk egyes teaházakban. A magyarországi fejezetekben a hazai piac néhány szereplője meséli el, hogyan került kapcsolatba és miért kezdett el foglalkozni a teával.” Szuna Noémivel Oláh Andrea beszélget. A beszélgetés időtartama 21 perc.

Kiállítások és könyvek

  • A modern építészet legizgalmasabb remekművei most virtuálisan is megtekinthetőek. A Google Maps beltéri funkciója lehetővé teszi, hogy az elmúlt száz év legizgalmasabb épületeit, Le Corbusier, Gaudí, Zaha Hadid és más híres tervezőzsenik alkotásait is bejárhassuk. Ezekből a túrákból válogatott össze hetet a Nullahategy magazin.
  • A járványveszély miatti bezártság idején aligha várható el bárkitől, hogy a világirodalom és a filmművészet leglánctalpasabb alkotásaival rontson saját helyzetén, a pozitivitás, a kedvesség és a hangulatjavítási képességek mentén ajánlunk olvasni- és néznivalót.
Bezárkózós könyv-, film- és sorozatajánló szigorúan a jókedv jegyében
A pozitivitás, a kedvesség és a hangulatjavítási képességek mentén ajánlunk olvasni- és néznivalót bezárkózás idejére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik